Søker èn kjøper til hele A-spannet

Steinar Kristensen tilbyr hele Finnmarksløp-spannet til èn kjøper.

POTENSIELLE VINNERE: Steinar Kristensen mener hundene hans er gode nok til å vinne uansett løp, men legger nå hele spannet ut til salgs.   Foto: Magne Ek

sport

Steinar Kristensen som vant Bergebyløpet, men måtte bryte i Karasjok da han lå an til en pallplass i Finnmarksløpet, har bestemt seg for å slutte med konkurransekjøring. Dermed vil han selge hele A-spannet til èn «kvalifisert» hundekjører.

– Jeg tenker å kvitte meg med alle hundene, men ønsker å selge A-spannet komplett til èn hundekjører. Resten av hundene selges en og en, sier Kristensen som sier mye tidsbruk er årsaken til at han nå slutter med sporten.

– Det er ikke uvanlig i hundemiljøet at folk kommer tilbake, så jeg skal ikke si 100-prosent sikkert at jeg aldri vil starte opp igjen.


Lang prosess

Tanken om å gi seg har fått modnet over lang tid.

– Jeg tenkte allerede i fjor at nå er det nok, men valgte å ta en sesong til siden Finnmarksløpet hadde VM-status. Uten påtrykk fra andre har jeg funnet ut at det blir både dyrt og for tidkrevende å drive konkurranse på dette nivået. Når den avgjøresen er tatt tenker jeg alt eller ingenting og kvitter meg derfor med alle hundene, sier han og legger til:

– Om jeg har 30 eller åtte hunder i hundegården så må de fortsatt mates til faste tider. Å bare drive sånn halvveis gidder jeg derfor ikke.


– Et vinnerspann

I «salgsannonsen» på egen Facebook-profil skriver han at han mener han har et potensielt vinnerspann.

– A-spannet har en veldig lav snittalder og høy kvalitet. Vil påstå det er et spann som potensielt kan vinne et hvilket som helst løp, skriver Kristensen.

Utenom de beste hundene som startet Finnmarksløpet og vant Bergebyløpet har Kristensen flere unghunder han ser på som talentfulle. I tillegg har han noen eldre hunder som ifølge han selv fortsatt kan gå kortere løp, men som kanskje ikke er gode nok til å starte 100-mila.