Vegard gjør comeback

Spisslegenden Vegard Braaten er tilbake i Alta IF-trøya i kveld.

KLAR TIL KAMP: Vegard Braaten har hamret inn scoringer på fotballbanen. I kveld skal han og hans tidligere lagkamerater gjøre sitt ytterste for å vinne over BULs håndballdamer. Showkampen spilles i kveld, og inngangspengene går uavkortet til Kirkens bymisjon.  Foto: Karl Eirik Steffensen

sport

– Vi stiller med et sterkt mannskap. Vi har hentet inn de tidligere Alta IF-profilene Vegard Braaten og Christian Reginiussen for anledningen. I tillegg er Mads Frede Hansen, Martin Mathisen, Espen Johnsen, Andreas Markussen, Runar Overvik, Vebjørn Skorpen, Johnny Mathis Utsi, Kjetil Thomassen og undertegnede i kamptroppen. Vi gleder oss, fastslår Aleksander Johansen, som har vært oppmann for Alta IFs herrelag denne sesongen.

  – Ja, i kveld er jeg klar for kamp i Alta IF-trøya igjen, bekrefter Vegard Braaten i en sms til A-sporten.

Det bør legges til at det ikke er snakk om et fotballcomeback i klubben. Han skal kun spille kveldens håndballkamp mot BULs håndballdamer i BUL-hallen. Hvor spissen fortsetter sin fotballkarriere er foreløpig uklart. Han er ikke blitt tilbudt ny kontrakt i Bodø/Glimt, og står fritt til å velge klubb. Tvillingbroren Thomas Braaten signerte nylig for 1. divisjonsklubben Hønefoss.

Samler inn penger

Ifølge Aleksander Johansen skal Alta IFs fotballherrer og gjestespillerne lage show når BULs håndballdamer står på motsatt banehalvdel i kveld. Men det er ikke bare lek og moro som står i hodet på spillerne. De ønsker også å samle inn penger til Kirkens bymisjon, slik at noen av de mange som strever med rusavhengighet kan gå en litt hyggeligere jul i møte.

– Vi ønsker å bidra så godt vi kan, og har kommet frem til at vi tar 50 kroner for inngangsbilletten i kveld. Hver 50-lapp vi får inn sørger for et varmt måltid og en kopp kaffe for en person. Vi håper at flest mulig kommer i kveld. Jeg kan love stor underholdning og at pengene kommer frem. Jeg skal personlig sørge for begge deler, smiler han.

– Ta med kontanter

Han ber alle som kommer på showkampen ta med seg kontanter. Da får de overført pengene rett til Kirkens bymisjon allerede i kveld eller senest i morgen tidlig.

– Dette kommer til å bli veldig morsomt, så det er bare å ta turen innom. Vi har kanskje ikke håndballteknikk som vår største styrke, men innsatsviljen er det ingenting å utsette på. Vi vurderer blant annet å bruke våre fotballkunnskaper i det taktiske opplegget, og man skal ikke se bort fra at vi starter i en frekk 5-1-formasjon, der vi har fem bak og en spiss som blir værende på topp hele tiden. Vi slo Alta IFs damelag så vidt det var i fjor, og ser frem til å måle krefter med BUL-damene i år, sier Johansen.

Kampen starter klokken 20.30.

Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør

sport