Alta IF sendte TIL hodestups ut av cupen

Christian Reginiussen stjal showet da storebror Tore Reginiussen gjorde comeback i Alta IF-trøya.

Alta IF-spillerne fikk fantastisk støtte fra hjemmepublikummet, og takket de fremmøtte etter at cuptriumfen var i boks.  Foto: Karl Eirik Steffensen

sport

Alta - TIL 3-1:

Søndag var det klart for andrerundekamp i cupen mellom 2.-divisjonslaget Alta IF og eliteserielaget Tromsø IL i SmartDok Arena. Gjestene fra Ishavsbyen var store favoritter, men fik det alt annet enn enkelt i Finmarkshallen. Rundt 600 tilskuere pushet Alta-guttene til å ta ut sitt ytterste, og det gjorde de til gangs.

Christian Reginiussen stupheadet hjemmelaget i ledelsen etter 16 minutters spill, og da kampuret viste 28 minutter økte Omar Fonstad el Ghaouti til 2-0. Kent-Are Antonsen reduserte rett før pause, men det var det nærmeste TIL kom avansement i cupen. Christian Reginiussen satte nemlig inn sitt andre for dagen ti minutter før full tid, og dermed var cupbomben detonert.

Alta IF-spillerne var i fyr og flamme, og ga publikum mye å glede seg over i søndagens kamp.  Foto: Karl Eirik Steffensen

Søndagens cupoppgjør var spesiell av mange grunner. At Alta IF sendte TIL hodestups ut av cupen var selvsagt det største, men dette var også kampen der Nordlysbyens største fotballstjerne gjennom ale tider, Tore Reginiussen (35), spilte sin første kamp i gult og blått siden 2005.

Det året sendte han Tromsø IL ut av cupen med en velplassert hodestøt. Denne gangen scoret han ikke, men entret banen som innbytter og bidro sterkt til at moderklubben nok en gang sendte TIL-spillerne slukøret hjem.

– Det er godt å være tilbake, sa en smilende Tore Reginiussen til A-sporten rett etter kampslutt.

Tore Reginiussen klinket til i duellene da han og lagkameratene slo TIL ut av cupen.  Foto: Karl Eirik Steffensen

Alta IF stilte med følgende lag:

Marius Tollefsen - Runar Overvik, Hans Norbye, Øyvind Veseth Olsen, Håvard Nome – Dag Andreas Balto (Niklas Antonsen fra 72. min.), Morten Gamst Pedersen, Christian Reginiussen – Magnus Nikolaisen (Tore Reginiussen fra 72. min.), Omar Fonstad el Ghaouti (Pål Even Heggelund fra 79. min.), Mathias Dahl Abelsen