– Dette blir en kjempeflott dag. Alt ligger til rette for at vi får en perfekt start på løpet!

Det sier presseansvarlig Morten Broks til Altaposten. Han konstaterer at det tekniske er i boks, at løypene skal være klare, at de nødvendige sperringer skal være på plass og at startområdet er i klargjort.

– Om bare været holder seg her nede i sentrumsområdet, så blir dette en veldig fin dag. Det er god stemning og vi har opplevd veldig sterk interesse for årets løp, sier Broks.

Full trøkk fra start

Han forteller at det rent praktisk er verdt å merke seg at man har valgt å snu om på startrekkefølgen. Mens det tidligere var FL500-spannene som startet av gårde først, er det spannene som konkurrerer i FL1000 som skal åpne showet:

– Og det synes vi selv er litt kult. Det blir fulle spann, med 14 topptrente hunder og et skikkelig trøkk fra første stund. Disse drar lett en personbil, så her går det unna, humrer Broks.

– Det er faktisk såpass at vi har oppfordret kjørerne til å starte ut med relativt tunge sleder, slik at de klarer å beholde kontrollen på hundene. Vi har også skjerpet sikkerheten noe på grunn av dette, og har beredskapen klar, sier Broks.

Alt klart

– Hva gjenstår før dere kan ta imot tusenvis av altaværinger – og gjester – i sentrumsområdet?

– Det aller meste skal være på plass nå. Trond Anton Andersen driver og pusser på gullstrupen, jeg hører han går rundt og varmer opp. Han har gjort klart et kjempeopplegg, som vanlig, så her blir det trøkk fra første sekund og helt til siste kjører er avgårde.

– Har du noen oppfordring til folk?

– Vi vet at det kommer massevis av folk for å få dette med seg, og vi vet at dette blir skikkelig bra. Jeg synes personlig det er knallskøy å konstatere at så mange stiller opp ute i løypene også, for å heie fram både fir- og tobeinte atleter. Vi kan kanskje sende ut en ekstra oppfordring til de som er ute på hytta i dag om å ta turen ned mot løypa for å juble fram hundespannene. Vi vet at publikum ute i løypene, særlig kanskje Bollo og videre oppover, tradisjonelt har vært veldig flinke til å gi hundekjørerne fra hele Europa en knallfin opplevelse. Det setter vi i Finnmarksløpet veldig stor pris på, sier Broks.