Mange forventet store ting av kjøreren fra Brumunddal i fjor etter femteplass i 2012, fjerdeplass i 2013 og tredjeplass i 2014. Men mye trøbbel underveis gjorde at Frydelund måtte ta til takke med niendeplass.

– Jeg plagdes veldig i fjor. Sykdom gjorde det vanskelig å prestere opp mot maks, sier Ronny Frydenlund til A-sporten.

Tøff konkurranse

Fjorårets nedtur er glemt, og den populære kjøreren stiller selvsagt til start også denne gangen. Denne gangen tror Finnmarksløpets Trond Anton Andersen at Frydenlund har alle forutsetninger for å gå helt til topps.

– Han kjørte meget godt i Femundløpet og kapret en tredjeplass der. Jeg mener at han er den største favoritten til å vinne i år. Det blir ikke lett, for kjørere som Birgitte Næss, Petter Jansen, Bernt Walseth og Petter Karlsson vil gi han tøff konkurranse. Man skal heller ikke glemme Arnt Ola Skjerve, som er en spennende outsider, kommenterer Andersen.

– Det er mange flinke kjørere, så selv om noen av de aller beste mangler i år kommer det til å bli knalltøff konkurranse om de gjeveste plasseringene, sier Frydenlund, som aldri har brutt et Finnmarksløp.

– Nei, det koster for mye penger å delta. Jeg har ikke råd til å bryte, ler den sympatiske finnmarksløpveteranen

Mer taktisk kjøring?

Trond Anton Andersen er ganske sikker på at Altas egen Hanna Lyrek og Ella Kjøsnes fra Røros kommer til å gjøre opp om gullet i juniorklassen, der det i år stiller syv utøvere til start. Han forventer også at 500-klassen kommer til å bli særdeles spennende.

– Det er det mange potensielle vinnere. Elisabeth Edland er selvsagt en av favorittene, men kjørere som Vidar Uglebakken, Vidar Myklevoll, Niklas Rogne, Alexander Schwarz med flere har gode sjanser til en topplassering. Og med de nye hvilebestemmelsene vil det bli mer taktisk kjøring enn tidligere, så der er det mye å glede seg til, fastslår Finnmarksløpets presse- og informasjonsansvarlig.