Heier Carlsen frem

Roger Finjord er gjest når NRK viser Magnus Carlsens gulljakt i dag.

GJEST PÅ NRK: Roger Finjord er gjest når Magnus Carlsen jakter gull i dag.  Foto: Jon Olav Nesvold/NTB scanpix

sport

– Med en sending på 6-7 timer bør det være mulig å få nevnt både fotballjentene, Finnmark og Øksfjord, fleiper Finjord på Facebook foran den spennende mandagen på NRK. Sendingen starter klokken 13.45 og vil vise innspurten av hurtigsjakk-VM i Berlin, der det kun gjenstår fem partier.

Finjord har lang er faring fra sjakkmiljøet og var en viktig ildsjel for miljøet i både Øksfjord og Alta for en del år tilbake. Blant annet ble det arrangert NM i hurtigsjakk i Øksfjord med Finjord i spissen. Magnus Carlsen gjestet også Alta som et pur ungt supertalent.

Magnus Carlsen har for øvrig kursen mot gull foran avslutningen av hurtigsjakk-VM. Med seier over Teimur Radjabov og konstaterte at han er i drømmeposisjon foran avslutningsdagen.

24-åringen fikk med seg fire av fem poeng også på dag to av VM i Berlin. Åtte poeng så langt gir et ypperlig utgangspunkt foran de fem rundene som avslutter gullstriden mandag.

– Dette går akkurat som det gikk sist. Dette er veldig bra. I mange partier går det litt over stokk og stein, men det hjelper å kjempe. Fighting-egenskapene mine gjør at jeg har trukket det lengste strået i alle de harde partiene, sa Magnus Carlsen til NRK etter endt dag.

Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør

sport