Kjempet storlaksen på land

Natt til mandag berget Michael Jakobsen, mot alle odds, en 16,5 kilos laks på land i Forbygninga.

Michael Jakobsen og laksen på 16,5 kilo. 

nyheter

Michael Jakobsen (bildet) berget natt til mandag en 16,5 kilos storlaks på land i Forbygninga og det uten båt. Laksen hadde forøvrig lus.

– Den kom på land etter en spesiell og tøff kamp, sier Jakobsen til Altaposten.

Sammen med Geir Inge Sørgård kjempet Jakobsen en god halvtime før laksen var på land.

– Nå som elva er så stor, den er over 700 kubikkmeter, skal jeg ærlig innrømme at jeg aldri har fått en så stor fisk på land. De små buskene som ellers står på land, står på grunn av flommen nå tre-fire meter ut i elva. Geir Inge måtte derfor omtrent hvert femte minutt ut og løsne snøret fra buskene, sier Jakobsen som fra tidligere har 20,5 kilo laks som sin rekordfisk.

Tutekonsert

Laksen ble satt fast nederst i Forbygninga, hvor elva deler seg og det blir sagt at det skal bra mye til for å berge på land en storlaks der, i alle fall uten båt og spesielt nå som elva er så stor. Men det stoppet ikke Jakobsen.

– Det var flere biler som stoppet ved parkeringsplassen og fulgte kampen, og da fisken var trygt på land ble det den tutekonserten fra bilen, sier han og legger til at han fortsatt har vondt i armen etter den knallhardekampen mot laksen.

Laksen på 16,5 kilo er den første oppgangslaksen som er tatt, av de som er meldt inn til Altaposten.

Jakobsen ligger på en foreløpig andreplass i avisas konkurranse.

Laksen i natt var for øvrig ikke den første for Jackobsen i år. Allerede 1. juni, 12 timer ut i årets laksefiske, fikk han en ni kilos laks på flua.

– Jeg skal på jobb i morgen, men fra 16. juni og frem til St.Hans blir det fisking for alle pengene. Det blir min ferie i år, sammen med familien, avslutter laksefiskeren.

Meld inn om du får storlaks

* Får du laks over 10 kilo, melder du den inn til Altapostens laksebarometer på 915 35 447. Send også bilde på MMS eller på redaksjonen@altaposten.no.

Slik er premiene fordelt

Premiene i årets konkurranse fordeler seg slik:

  • 1000 kroner til første laks over 10 kilo. Her betyr klokkeslett for når fisken meldes inn faktisk noe.
  • 1000 kroner til første laks over 15 kilo.
  • 1000 kroner til størst laks før tiden løper ut St. Hansaften ved midnatt.Vil ha kjempene på vekta

Ved midnatt lørdag kveld starter fisket.

 

Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør

nyheter