Vinjar nominert til lederpris

Vinjar Thomassen (27) fra Alta kjemper med 19 andre ungdommer om tittelen «Helt Sjef».

Vinjar Thomassen (27) fra Alta startet som 23-åring bedriften Rothal Innovasjon. (Arkivfoto) 

nyheter

Som 23-åring startet Vinjar Thomassen (27) fra Alta bedriften Rothal Innovasjon som spesialiserer seg på et nytt byggesystem innen isopor og betong.

I dag består bedriften av fire ansatte, og den har driftet med overskudd i to år. Det har ført til at Thomassen nå, sammen med 19 andre ungdommer, kjemper om tittelen «Helt Sjef»

Ble håndplukket av juryen

«Helt Sjef» er en arbeidslivs- og inspirasjonspris som deles ut til en yrkesaktiv person under 30 år, som er et inspirerende og initiativrikt lederemne. Vinneren stikker av med 10.000 kroner, en inspirasjonsreise,samt et års oppfølging av den anderkjente ledercoachen Alf Inge Stiansen.

I løpet av konkurranseperioden har over 400 ungdommer fra hele Norge blitt nominert til prisen. Thomassen ble selv håndplukket av juryen til å være en av 20 unge som kjemper om seieren.

– Vinjar er et flott eksempel på arbeidsom ungdom med sterke lederevner. De som ønsker at vinneren av Helt sjef skal være fra Alta må gi sin stemme til Vinjar, sier Leif Frode Onarheim, tidligere NHO-president og juryformann i Helt Sjef i en pressemelding.

De 10 kandidatene som får flest stemmer blir vurdert av en fagjury, som til slutt kårer en vinner. Juryen består av tidligere NHO-president Leif Frode Onarheim, Paralympics-utøver Birgit Skarstein, motegründer Simen Staalnacke og Christina Nergaard i JobbUnder18.

Engasjert ungdom
Birgit Skarstein er jurymedlem i Helt Sjef og mener kandidatene som nå kjemper om prisen representerer en positiv kraft blant norsk ungdom.

– De som er nominert til Helt sjef er personer som er engasjert, har skaperkraft og lederevner.  I så måte er Vinjar og de andre nominerte gode forbilder for både voksne og unge, sier Skarstein i en pressemelding. 

Det er ungdomsmagasinet Spirit, McDonald’s og fag- og interesseorganisasjonen Lederne som står bak Helt sjef. Vinneren kåres i Oslo i juni, der arbeids- og sosialminister Robert Eriksson også deltar.

Trykk her for å komme til avstemmingen! Man kan bare stemme fram til tirsdag 10. juni klokken 10.00.