Tom Skoglund"/>

Provosert av lovforslaget

Bollo hytteforening reagerer med vantro på DN sitt forslag om å redusere kjøring i utmark.
nyheter

Gunn Johansen fikk vite om lovforslaget da Altaposten tok kontakt fredag.

– Er dette en spøk, er noe av det første hun sier.

Katastrofe

Skal vi tro Johansen er dette forslaget en katastrofe for Bollo hyttefelt, dersom det får effekten hun frykter.

– Bollo er ingenting uten scooter. De aller fleste som har bygget her har lagt opp til en hyttebruk som fordrer at man kan benytte seg av scooter. Skal scooterbruken reduseres slik Direktoratet for naturforvaltning her tydeligvis legger opp til, vil det være en katastrofe for hele hyttefeltet, sier hun.

– Jeg må nesten bare flire. Jeg kan ikke drømme om at noe slikt kan skal kunne skje. Er du sikker på at dette ikke er en vits, spør hun på nytt.

Trenger scooteren

Skulle lovforslaget slå ut på strengest mulig måte, at scooterkjøring til hyttene blir forbudt, vil det ramme tungt for Bollos del, mener hun.

– Det er lange avstander, og å gå på ski med pikkpakk og unger og det som måtte være, det går ikke. Hadde dette vært et hyttefelt som var bygget for skibruk, det vil si små hytter hvor man ikke trengte ha med seg særlig med ting opp og ned fra hytta, hadde det vært noe annet. Men hyttene i dette hyttefeltet er bygget for komfort og med en viss størrelse. Jeg frykter det verste med dette forslaget, sier hun.

En dispensasjonsordning har hun heller ikke mye tro på, og begrunner dette med at det i så fall må følge med et veldig tungrodd byråkrati.

Vil ha mer scooterbruk

Johansen synes reglene i stedet for å skjerpes inn burde blitt lempet på.

– Se utover vidda. Den er jo gigantisk. Vi mener det burde åpnes for flere løyper i ordnede forhold, ikke begrenses slik det nå gjøres. Det er altfor lite løyper, og jeg må si jeg ikke skjønner vitsen med at det skal være så lite løyper.

Les mer om denne saken i lørdagens papirutgave av Altaposten.