Tom Skoglund"/>

Fotoselger på to hjul

Roger Johansen tok med seg Nordlys foto og flyttet utendørs. Nå driver han butikken fra ei campingvogn.

UT I DET FRI: Roger Johansen tok med seg forretningen Nordlys foto, og flyttet ut på torget. Her driver han fra campingvogn. (Foto: Tom Skoglund) 

nyheter

Nordlys foto holdt tidligere til like innenfor hovedinngangen til storsenteret. Men Johansen, som er daglig leder og eier av forretningen, gikk lei av lange arbeidsdager og dyre driftskostnader.

Nå driver han derfor forretningen fra ei campingvogn.

Uvanlig konsept

– Det er litt spesielt, medgir Johansen.

– Jeg har ikke hørt om noen andre som har drevet fotoforretning permanent fra campingvogn. Men jeg har trua på dette, sier han med et smil.

For om forretningen før var «midt i smørøyet», har han nå ordnet en enda mer synlig plassering, midt på torget.

Tilbakemeldingene på det nye konseptet er så langt gode, skal vi tro han.

Friere arbeidsdager

Men hvorfor?

– Først og fremst ble det for lange åpningstider. Å holde på fra ni om morgenen til åtte om kvelden er slitsomt. Det ble mange lange dager. Nå ser jeg for meg en mye friere hverdag, klargjør han.

Kostnadsbiten har og hatt sitt å si.

– Nå vil det bli ganske mye lavere kostnader, både i og med at jeg slipper å betale leie og fordi jeg kommer til å være alene her. Nå behøver jeg cirka en tredjedel av salget for å dekke kostnadene mine, sier han.

Da kontrakten med Storsenteret nylig gikk ut, bestemte han seg derfor for å flytte.

Reiser rundt

Som rullende fotoselger har han også fordelen med å kunne flytte seg til kundene. For, som han påpeker, det finnes mange steder i fylket som mangler fotoforretning.

– I hovedsak skal jeg holde til på torget i Alta. Men jeg vil også ta turer til andre steder for å kunne drive salg der. Ser også for meg at det vil bli litt messeaktivitet på meg, sier han.

Samme utvalg

Både kamera, kamerautstyr og tilbehør, rammer og passbildetaking vil Johansen tilby fra sin rullende fotobutikk. Det eneste som mangler fra gammelbutikken, er fremkallingsmaskinen. Den ble nemlig i største laget.

– Utvalget vil være det samme, men jeg vil ha et litt mindre varelager. Filmfremkalling går dessuten mer og mer via det digitale, og slikt fremkallingsutstyr vil jeg vurdere å anskaffe i løpet av sommeren.

Seriøs selger

– Hva tror du folk tenker om seriøsitetsnivået til en omreisende fotoselger?

– Vel, de fleste i Alta vet hvem jeg er, og at jeg har drevet i bransjen i årevis, og at jeg dermed er ganske så seriøs i det jeg gjør. Flere av de faste kundene mine har allerede vært innom, og mange har også kommet med positive bemerkninger på at dette er både morsomt og spennende.

– Uansett føler jeg at jaget og stresset med å ha butikk i et senter er borte. Før måtte man selge hele tiden, nå kan jeg ta meg tid til å sitte ned og snakke med kundene om fotoutstyr og bildetaking, avslutter han.