Norges største elg felt i Finnmark

Veide hele 359 kilo.

FORNØYD: Elgjeger Roger Svendsen var svært så fornøyd etter at skuddet hans fra 100-meters hold, tok livet av det som trolig er Norges største elgokse.  Foto: Ulf Henrik Nilsen

nyheter

Ulf Henrik Nilsen og hans jaktlag var denne høsten lokalisert i Karasjok, nærmere bestemt i jaktfelt 22 i Doigesvadda.

Der ble jaktkameratene vitne til det som etter alt og dømme er fellingen av Norges største elgokse.

Oksen var en storvokst 14 tagger og ble felt av Roger Svendesen den 7. september. Veiingen viste at elgen veide hele 359 kilo.

– Elgoksen er den tyngste som er felt på Finnmarkseiendommen siden veiing av alle felte dyr ble innført i 2000, og mest sannsynlig den største som er skutt i Norge i 2013, sier Einar J. Asbjørnsen, leder for FeFo utmarksavdelingen, i en pressemelding.

Skutt fra 100-meters hold

Fefo skriver videre at Svendsens elghund «Vilgon» hadde los på elgen i halvannen time, før Roger Svendsen fikk øye på den i et skogholt. Svendsen smøg seg så innpå og felte elgkjempen med ett velrettet skudd på cirka 100 meters hold.

– Brystkassen var stor og flat som et campingbord når vi snudde den, sier jegeren og fortsetter:

– Dette er utvilsomt den største elgen jeg har felt, og annet blir bare småvilt i forhold, konstaterer Svendsen.

Med svette kraftanstrengelser sleit de to jaktkameratene i mange timer for å få elgen opp på ATV-tilhengeren. De fikk hjelp av en manuell vinsj for å få dyret opp og deretter få fraktet kjempeelgen til bygda.

– Neste år skal vi garantert investere i en elektrisk vinsj, avslutter Svendsen.

Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør

nyheter