Olsen kommer inn i styret etter at Torfinn Reginiussen trakk seg fra styret med øyeblikkelig virkning i høst. Reginiussen reagerte på at styreleder i Helse Finnmark, Ulf Syversen, gjennom media ga uttrykk for at helsetilbudet i Alta var veldig bra, og at han mente at kravene fra befolkningen om styrking av tilbudet var forfeilet.

– Styrelederen er den i styret som har ansvar for å uttale seg på styrets vegne. Han gir i reportasjen uttrykk for fakta og holdninger jeg som styremedlem i Helse Finnmark ikke kan stå inne for. Jeg oppfatter derfor at styreleder Ulf Syvertsen misbruker sin posisjon som styreleder i Helse Finnmark til å fremme personlige meninger og holdninger, sa Reginiussen da han trakk seg.

Olsen ble dermed lansert av Syversen til den ledige styreplassen en epost, med begrunnelsen at han passet godt inn etter å ha vært i konflikt med Altaposten og ikke stilte seg bak sykehuskravene fra Alta.

Finnmark Ap lanserte Geir Ove Bakken som erstatter for Reginiussen, men ble ikke hørt av styret. Oppnevningen var unntatt offentlighet. Under styrebehandlingen ble det reist spørsmål om hvorfor. I begrunnelsen som ble gitt het det at saken var en personalsak.