Rektor fikk munnkurv av kommunen

Rektor ved Kåfjord skole, Linn Fallsen har fått munnkurv i skolesaken og får dermed ikke uttale seg til media.

BEKYMRET: Kåfjord bygdelag frykter nedleggelse av skolen. Her: Sverre Thomassen, Ellen Helander, Tanja Thomassen og Line Nilsen. – Det er klart vi er skuffet, sier Hellander. 

nyheter

Altaposten kontaktet fredag formiddag rektoren og ba om en uttalelse til rådmannens utspill om mulig skolenedleggelse i Kåfjord.

Les også:

Disse tre skolene vil rådmannen ha vekk

Vil kutte Kåfjord, Korsfjord og Leirbotn.


– Jeg har fått beskjed fra min arbeidsgiver om å ikke uttale meg i saken, og må derfor vise til sjefen min, kommunalleder for oppvekst og kultur, Mads Stian Hansen dersom dere ønsker en kommentar, sier Fallsen.

Leder i Kåfjord bygdelag, Ellen Helander uttaler seg derimot gjerne og hun legger ikke skjul på skuffelsen over rådmannens utspill.

– Det er klart vi er skuffet. Heldigvis er dette bare et utspill fra rådmann. Nå får vi bare håpe at politikerne står fast på vedtaket sitt. Vi fryktet dette da det ble kjent at rådmann igjen ønsker skolenedleggelser, men vi har ikke tenkt til å gi oss uten kamp denne gangen heller. Vi kan ikke se at det er store summene å spare på en nedleggelse av skolen vår, og vil heller be kommunen om å se etter et generelt effektiviseringspotensial i kommunen, framfor å legge ned skoler, sier hun, og fortsetter:

– Bygda er i vekst, industriområdet på Møllenes bygges ut og vi som allerede bor her ønsker å bli værende. I tillegg ville skoleungene fått en lang, lang busstur inn til Alta fordi bussen da må innom Mathisdalen, innerst- og ytterst i Kåfjord og Kvenvik på veien inn til skolen i byen, fastslår hun.

Det lyktes ikke Altaposten å komme i kontakt med kommunalleder for oppvekst og kultur, Mats Stian Hansen, for en kommentar fredag formiddag.