Slik svindlet unggutten DNB

Fullt mulig å opprette og overtrekke kontoer i nettbanken til bankgiganten.
nyheter

Ved å opprette 14 nye kontoer, klarte den unge mannen å overføre penger til seg selv, uten at det var penger på kontoene.

Den unge altagutten lyktes tidligere i år med å gjennomførte en svindel i nettbanken til DNB.

Gutten var allerede kunde i banken og var blitt kjent med muligheten for å kunne overføre maks 100 kroner fra en konto, selv om det ikke var noen penger der.

1.400 kroner

Dermed begynte kunden å opprette stadig flere kontoer gjennom nettbanken. I DNB kan man opprette flere kontoer, uten at banken trenger å godkjenne dette.

For hver konto han åpnet, overførte han 100 kroner til sin egen brukskonto. Totalt gjorde han dette 14 ganger og svindlet dermed til seg 1.400 kroner.

– Lett å avsløre

Altaposten har vært i kontakt med DNB i Alta for å få tilfellet bekreftet, men lokalkontoret henviser oss videre til hovedkontoret.

Etter å ha sjekket saken, skriver kommunikasjonsrådgiver Vidar Korsberg Dalsbø følgende i en kort kommentar:

– Vi hadde en sak i april.

Korsberg Dalsbø bekrefter også at svindelmetoden er mulig å gjennomføre, dog også enkel å oppdage.

– Det vil være mulig å trekke i minus på et begrenset antall kontoer, og det er også en begrensning på 100 kroner. Denne muligheten er lagt inn av praktiske årsaker for at kunden ikke skal stå i en situasjon på butikken hvor det mangler noen kroner på en betaling, forklarer kommunikasjonsrådgiveren.

– Om noen skulle misbruke dette vil det naturligvis være sporbart, så å manipulere dette vil være helt meningløst. Vi anser for øvrig ikke dette som et problem, og slike saker er lett å avsløre, fortsetter Korsberg Dalsbø som også melder at svindelforsøk vil bli politianmeldt.