Jaget aggressive rumenere fra Amfi

Ufine roseselgere lagde kvalme.

BRUKES TIL MORGENSTELL: Driftsmedarbeider Frithjof Olsen måtte torsdag jage aggressive rumenske roseselgere fra Amfi. Han forteller at tiggerne også brukes senterets toaletter til morgenstell. (Arkivfoto) 

nyheter

Driftsmedarbeider Frithjof Olsen ved Amfi Alta måtte i går ta grep da kunder klaget på aggressive roseselgere.

– Vi fikk cirka 15 telefoner om dette torsdag, sier Olsen til Altaposten.

Både kunder og butikker lot seg irritere over dette oppsøkende salget inne i kjøpesenterets lokaler.

Reagerte

Kunder ved senteret reagerte på den ubehagelige salgsmetoden til rumenerne.

– Meldingene gikk på at de ga rosene til folk, og så krevde betalt. Dersom da folk ikke ville betale i ettertid, ble de aggressive, forklarer Olsen.

Han måtte selv sende rumenerne på dør.

– Denne form for handel inne på senteret kan vi ikke godta hos oss. Vi ba dem om å forlate senteret, og de gikk motvillige ut – før de kom tilbake igjen, sier driftsmedarbeideren.

8-9 stykker

Det dreide seg om 8-9 personer.

– Det var blant annet en familie, med mann, dame og gutt i 14-15-årsalderen, forklarer Olsen, som sier man vil være veldig på vakt de nærmeste dagene.

– Foreløpig har vi ikke fått noen meldinger i dag, men vi følger med, sier han.

Brukes til morgenstell

Amfi merker også på andre måter at rumenerne har gjort sitt inntog i Alta.

– Vi ser jo at de er kjapt inne når vi åpner dørene om morgenen, og tydelig tar morgenstellet inne på toalettene våre. Vi holder øye med dette, og prøver å passe på at det ikke glir ut og at de okkuperer toalettene fra kundene våre, sier driftsmedarbeideren.

Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør

nyheter