Griper inn mot romleir

Alta kommune har bedt poltiet om å fjerne romleiren som er etablert på Alta sentrum.

DRAR PÅ BESØK: Politiet vil avlegge romleiren som er etablert i Alta sentrum et besøk, etter at det er kommet krav om fjerning fra grunneierne i området. 

nyheter

Det bekrefter fungerende ordfører Ivar Pettersen til Altaposten.

– Vi har også snakket med Fagmøbler, som eier 60-70 meter inn i skogen. Sammen med dem har vi rettet en henvendelse til politiet som har bekreftet at de vil dra bort og se nærmere på saken, sier Pettersen.

Altaposten omtalte onsdag leiren som er etablert i et svært sentrumsnært område, like bak Fagmøbler og Rema 1000. Her bor minst fire rumenere i en provisorisk teltleir.

Grunneierne Alta kommune og Fagmøbler har nå bedt politiet å ta tak i saken.

– Grunneierne ønsker dem fjernet, og vi kommer til å dra bort dit, bekrefter lensmann Øyvind Lorentzen overfor Altaposten.

Han sier rumenerne ikke har lov til å campe der, men ønsker at de er tilstede når politiet kommer.

– Vi vil at de skal være der slik at vi kan få dem til å rydde selv, så det ikke blir som på Elvebakken, hvor de var forduftet da politiet kom og det måtte kjøres vekk tre kubikk med søppel. Vi ønsker også å vite hvem som har tilhold der, sier lensmannen.

Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør

nyheter