Advarer foreldre mot å kontakte barnevernet

Stortingskandidat mener barnevernet driver maktmisbruk og kun tenker på prestisje.

ADVARER: Stortingskandidat er sterkt kritisk til barnevernet. 

nyheter

Førstekandidat på stortingslista til Demokratene i Finnmark, Svein Otto Nilsen, advarer sterkt mot barnevernet i et leserinnlegg til Altaposten. Han utdyper kritikken slik:

– Barnevernet fremstår ofte i media som hjelpere, men dessverre er sannheten ofte en noe annen. De har makt og den bruker de oftere enn mange tror. Alt for ofte er fokuset å fjerne barn fra familier selv om de forfekter noe helt annet i media, fastholder Nilsen.

– Jeg vil advare foreldre eller andre mot å kontakte barnevernet dersom de eller barna har problemer som man kan løse på andre måter, legger han til.

– Har sett utviklingen

Nilsen sier han selv har fulgt barnevernet gjennom lang tid, men understreker at han selv ikke har privat erfaring med dem.

– Jeg har sett utviklingen. De fjerner barn fra foreldrene, og man ser også en del kameraderi. Går man inn i enkeltsaker, kan man se hvor jævlig det er. Jeg må understreke at det er mange dyktige ansatte i barnevernet, men disse tør ikke å si ifra, hevder stortingskandidaten, som mener den biologiske familien er glemt.

– Løsningen kan være et klientutvalg i hver kommune, hvor de folkevalgte fikk bedre kunnskap rundt barnevernsspørsmål, sier han.

Følelser for Finnmark

Nilsen sitter i bystyret i Trondheim, men stiller til valg i Finnmark. Han er etterkommer av finnmarkinger, og sier at han gjerne vil representere fylket.

– Mange er negativ til samene, men jeg er positiv til at vi skal ha både en norsk og en samisk befolkning. I tillegg har jeg engasjert meg i matfatet vårt, og mener vi bør være restriktiv med oljeutvinning i Lofoten, fastholder han.

Vil ha tilbake Frionor

Ellers er Nilsen kritisk til både EØS- og Schengen.

– Disse avtalene gjør at kjeltringer kommer inn hvert år, til og med opp til Finnmark. Enkelte områder trenger vi arbeidskraft, det er jeg enig i, men når man ser på hvordan det ser ut på Grünerløkka, så er det tydelig at slik kan det ikke fortsette, sier han.

Han ønsker seg også alternativ behandling inn i helsevesenet, og gratis tannbehandling.

– Jeg tror ikke bare på medisinering. Alternativ behandling kan absolutt fungere, sier han.

Et annet ønske er å få tilbake Frionor-navnet.

– Jeg jobbet selv der i 15 år, og det var et nordnorsk kvalitetsprodukt. Jeg har selv kontaktet Røkke og spurt hvor det ble av Frinor, sier stortingskandidaten.

Han vil også bygge et sykehus til i Finnmark.

– Vi har et vedtak fra årsmøtet på at vi vil ha et sykehus til oppi der. Bedre lokale sykehus og skoler i distriktene har vi råd til, mener han.