Til tross for det viktige temaet «Felles bo- og arbeidsmarked i Vest-Finnmark», sender ikke Hammerfest noen til «ordførerdøgn» i Altaelva 31. juli.

– Det er selvfølgelig veldig synd at ikke Hammerfest sender noen. De er en av motorene i Vest-Finnmark, og vi skulle gjerne hatt dem her, sier fungerende ordfører i Alta, Ivar Pettersen (H).

På ferie

Hammerfest-ordfører Alf E. Jakobsen sier til Altaposten at han selv avvikler ferie, og derfor ikke har muligheten til å ta turen over fjellet.

– Både jeg og varaordføreren har ferie da, sier Jakobsen.

– Men dette må da være et viktig tema å få med seg, med felles bo og arbeidsmarked i Vest-Finnmark?

– Ja, absolutt. Men av praktiske årsaker lar det seg ikke gjøre. Det er jo ferietid, og vi er tynt besatt i det tidsrommet, svarer Jacobsen.

Honningsvåg sender vara

Fra Honningsvåg har ikke ordfører Kristina Hansen anledning til å møte, og de vil derfor sende en vararepresentant.

Fylkesråd for samferdsel, Grethe Ernø Johansen, stiller imidlertid gladelig opp på døgnet.

– Selvfølgelig har jeg takket ja. Det skulle bare mangle, sier Johansen, som mener temaet er svært viktig å få med seg.

Fylkesordfører Runar Sjåstad er på ferie, og dropper derfor fisketuren. Fungerende fylkesordfører Ann Solveig Sørensen sier til Altaposten at det foreløpig er uvisst om hun eller noen andre deltar på vegne av fylkeskommunen, i tillegg til Ernø Johansen.

Legger demper

Ivar Pettersen innrømmer at det legger en demper på døgnet med flere tunge aktører som meldte avbud.

– Men det er viktige aktører som kommer. Ernø Johansen har jo ansvaret for samferdsel- og kommunikasjon, som er et svært viktig tema, og vi er veldig glade for at hun blir med, sier Pettersen.

– Er du skuffet over at Hammerfest ikke sender noen?

– Det hadde vært en styrke om noen fra politisk hold i Hammerfest hadde deltatt, men når de sier de ikke har anledning, får vi tro dem på det, svarer Pettersen.

Viktig for regionen

Pettersen mener dette møtet er et positivt initiativ fra Alta, som kan være til nytte for hele regionen.

– Et slikt møte er kjempeviktig for at man skal få tatt opp saker som hele regionen drar nytte av, slik at ikke ting forsvinner ut av Finnmark, uttaler Ivar Pettersen.