Vil få hele Norge til å le

Ronald Isaksen Pulk fra Kautokeino er premiereklar med ny NRK-serie.

Ronald Isaksen Pulk spiller blant annet begravelsesagent i tv-serien Pulk. 

nyheter

- Jeg har jobbet med dette prosjektet siden 2010, så nå ser jeg virkelig frem til premieren, sier Ronald Isaksen Pulk.

Tirsdag har den nye serien «Pulk» premiere på NRK3, et absurd humorunivers hvor vi blir kjent med en rekke spesielle personer i indre Finnmark.

Isaksen Pulk spiller selv mange av rollene som sentraliserer seg omkring klinikken Pulk.

- Jeg har i alle fall mellom 10 og 15 roller. Felles for karakterene i tv-serien er at alle har sitt å stri med i hverdagen, forteller programskaperen som blant annet blir å se som både nytenkende begravelsesagent, djevelen og en fornorsket terrorist i løpet av premiereepisoden.

- Det var veldig morsomt å spille den mislykkede terroristen. I tillegg er jeg litt svak for portvakten/vaktmesteren Harald. Han tar jobben sin meget seriøst og går hele tiden rundt med rifle, humrer han.

Hans egen idé

Totalt er det laget åtte episoder av «Pulk» og serien er produsert av NRK Sapmi. Og det var Isaksen Pulk som selv pitchet ideen til de store herrene på Marienlyst for tre år siden.

- NRK Sapmi skulle satse på tv-underholdning og dermed utfordret sjefen min meg til å lage en pitch, forklarer han og legger til:

- Dette har virkelig blitt en milepæl i karrieren min.

Sin skuespillerdebut fikk Isaksen Pulk i ungdomsserien «Skaidi». I tillegg har han vært i samisk barne-tv, samt gjestet «Kakaos tv-show».

- Å skulle spille så mange karakterer som jeg gjør i «Pulk» var utfordrende, men det gikk seg til. For å skille mellom de ulike rollene, tenker jeg på mennesker jeg kjenner i virkeligheten som har likhetstrekk til karakteren.

- Er det noen spesielle personer som har vært til inspirasjon?

- Hehe, nei, det tør jeg ikke å si. Men det er ikke vondt ment altså. Det er en ære å bli brukt som referanse, hevdes det.

Britisk inspirasjon

Ronald Isaksen Pulk er født og oppvokst i Kautokeino og bosatt i Karasjok siden 2000.

- Hva er forskjellen på samisk og norsk humor?

- I mitt hode er humor universalt. Du må hele tiden ha både punchlines og payoff i tankene. Hvorfor lager du egentlig sketsjen? Du må ha et poeng, forklarer han.

Men Isaksen Pulk klarer fint å sette fingeren på hvilken type humor han selv liker.

- Jeg ser ganske mye britisk humor, da sketsjshow som «Little Britain». Jeg har hentet en god del inspirasjon herfra, innrømmer skuespillertalentet som har valgt å ha stor del av dialogen på norsk i tv-serien.

Og 33-åringen er svært spent foran premieren.

- Det er nervepirrende, selvfølgelig. Primært skal jo folk le av dette her, så gjør de ikke det, har jeg bomma totalt.