- Vil plage han Viggo så lenge jeg kan

Otto Håpnes har fullført ett renn mer enn Viggo Finstad Nilsen. Det vil han fortsette med.

Otto Håpnes  Foto: Alf Harald Martinsen

nyheter

83-årige Otto Håpnes har gått samtlige 47 Bæskadesrenn og har absolutt ingen planer om å droppe renn nummer 48. Viggo Finstad Nilsen (56) har gått glipp av et renn og ligger en bak 83-åringen.

- Jeg tenkte jeg skulle plage han Viggo så lenge jeg kan, så jeg regner med å stille til start på søndag, sier den spreke 83-åringen til Altaposten.

Håpnes kan derfor med stor selvfølgelighet kalles kongen av det 28 kilometer lange Bæskadesrennet. I konkurranseklassen kan Øystein Rønbeck gjøre det samme etter å ha vært raskest over fjellet hele 16 ganger mellom 1990 og 2008. Rønbecks samboer Karianne Opgård har vunnet kvinneklassen ni ganger mellom 1990 og 2007.

Det første rennet som ble arrangert, etter Solglimts prøverenn i 1965, gikk av stabelen året etter og ble vunnet av Karl Hermod Aarøen og Åse Vehus. Magne Henriksen og Henriette Heitmann Mikkelsen vant fjorårets renn. I år forventer arrangøren at Daniel Strand vil være blant favorittene.


Håper på jubileumsrennet

Da A-sporten ringte Håpnes i formiddag var han på trimtur på Sandfallet, uten ski denne gangen. Han innrømmer at det 50. rennet som går i 2015 ville vært stort å delta på.

- Jeg har faktisk vært i kontakt med Torbein Gamst og Tormod Sleppen som også gikk det første rennet, og var delaktig i mange år etter det. Om vi alle er friske, og lever så lenge, så tenker vi å gå jubileumsrennet sammen, sier Håpnes og legger til;

- Når jeg er ferdig på søndag er det bare to renn igjen før jeg har fullført 50. Om jeg klarer det ville det vært morsomt å gå sammen med Torbein og Tormod.


Masi tilbake

Fra 1966 fram til for få år siden var også Masi IL med i arrangørstaben. I år er de tilbake.

- Masifolket er veldig glade for at vi igjen er med på arrangørsiden. Derfor har det heller ikke vært noen problem å få folk til å stille opp, sier Tore Turi som i går møtte Alta IFs arrangørstab til møte.

- Vi tar oss av påmeldingen, starten og matstasjonen, mens Alta IF tar seg av målgang, premieringen og det som skal skje i Gargia, sier Turi som i år også kan friste med varmetelt ved matstasjonen.

Rennleder Per Kåre Jakobsen melder om at tradisjonene følges.

- Det meste blir som tidligere år. På nettsiden altaif.no finner man blant annet bussruter og påmeldingsinformasjon. Der vil man i år også få smøretips og informasjon om hva Gargia fjellstue har å tilby, sier Jakobsen.

Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør

nyheter