Beinhard kamp om hjemmesittere

Silje Karine Muotka får med seg Inger Elin Utsi i kampen for NSR-mandater i høstens valg.

NY I POLITIKKEN: Inger Elin Utsi gjør kometkarriere og stiller på 2. plass for NSR i sametingsvalget i Nordre krets. (Arkiv) 

nyheter

– Jeg er veldig glad for at Inger Elin er på 2. plass. Det er en tøff og engasjert dame som er god på kommunikasjon og har stor arbeidskapasitet, sier Mutoka. Utsi er tidligere journalist fra både NRK og Mediehuset Altaposten og er i dag infokonsulent ved Høgskolen. Mens Muotka ble toppkandidat ved akklamasjon, var det kampvoteringer og tøff debatt under nominasjonen onsdag.

Mange om beinet

Det blir ingen lek å få inn et andremandat for NSR i kretsen. Antall mandater er redusert fra seks til fem, samtidig som flere profilerte politikere i Alta posisjonerer seg. NSR, Nordkalottfolket og Arja får konkurranse fra  Ivar Pettersen (H), Ronny Wilhelmsen (Ap), Jan Martin Rishaug (Sp) og Bengt Rune Strifeldt fra Frp som er på 2. plass.

Hjemmesittere

Muotka tror en nøkkel kan bli å favne om 300 hjemmesittere. NSR manglet hele 150 stemmer ved forrige korsvei.

– Her er det helt klart et potensial blant manntallførte i vår krets, sier hun. Muotka erkjenner at NSR har et vakuum i Hammerfest, men er glad for at nye koster som Annie Henriksen og June Sommer Strask er med på laget. Sistnevnte er profilert forfatter med base i Kvalsund.

NSR-lista i Norde krets:

1. Silje Karine Muotka, Alta
2. Inger Elin Utsi, Alta
3. Tor Johnny Josefsen, Sørstraumen
4. Yvonne-Marie Miniggio, Kvænangsbotn
5. Kai Henrik Skum, Alta
6. June Sommer Strask, Kvalsund
7. Nils Mikkelsen Utsi, Alta

8. Annie Henriksen, Hammerfest
9. Arne Jørgensen, Alta
10. Ingunn Eldbjørg Utsi, Honningsvåg