Skriver Jompas selvbiografi

Stig Frode Henriksen planlegger en serie med bokbad før premieren av Kill Buljo 2.

NÅ OGSÅ FORFATTER: Stig Frode Henriksen er ikke lenger ”bare” manusforfatter og skuespiller. Den nye boka håper han å få gitt ut før premieren på Kill Buljo 2 til høsten.  

nyheter

Kill Buljo 2 er utsatt og kommer ikke på norske kinoer før i oktober måned. Det betyr lengre ventetid for fansen men også økte muligheter for at Stig Frode Henriksen får skrevet ferdig hovedkarakter Jompa Tormanns selvbiografi før premieren.

- Jeg planlegger en serie bokbad der jeg reiser rundt som Jompa og presenterer boka, sier Henriksen til Altaposten.

I hjembyen Alta har han i forrige uke jobbet med forarbeid til boka

- Den er ikke ferdig, men skjelettet er på plass. Jeg håper å få gitt den ut rundt sommeren før filmpremieren. Starten av boka er ganske tragisk hvor Jompa Tormann blir funnet i en Prix-pose mellom to trygdeboliger i Kautokeino, sier han.

Ved siden av bokarbeid er det flere andre skriveoppdrag på gang for Henriksen. Skuespilleren, komikeren og forfatteren har hatt stor suksess som manusforfatter og står bak fire spillefilmer som er vist på kino til nå - i tillegg til TV-serien Hellfjord.

- For tiden jobber jeg med flere andre manus, blant annet med en samarbeidspartner i Oslo. Men disse kan jeg ikke si så mye om akkurat nå.

Les mer om saken i tirsdagens papirutgave.