- En fantastisk opplevelse

Kronprinsesse Mette-Marit lot seg imponere av Altas nye storkirke.

STRÅLTE I KIRKEN: Kronprinsesse Mette-Marit ankom Nordlyskatedralen sammen med ordfører Laila Davidsen. 

nyheter

Klokken 10.55 ankom kronprinsesse Mette-Marit Nordlyskatedralen der hun deltok i vigslingen av Altas nye praktbygg. Etter å ha deltatt i nattverden, nesten to timer senere, kom hun ut sammen med biskop Per Oskar Kjølaas for å møte pressen.

- Det er en veldig vakker kirke og et veldig vakkert monument. Biskopen hadde et godt poeng i talen sin om at dette både var et landemerke men også en kirke.

Kronprisessen sa at hun var veldig glad for å kunne delta i vigslingen. Mette-Marit hadde fått med seg at det har vært en lang kamp for å få reist ny kirke i Nordlysbyen.

- Det har vært en fantastisk opplevelse. Jeg har fått høre at enkelte har ventet opptil 40 år på dette som ble en vakker opplevelse i et vakkert bygg.

Kronprinsessen ventes å reise fra Alta senere i kveld men tok seg først tid til å delta på kirkekaffen som ble arrangert på Rica Hotell. Altaposten spurte kronprinsessen om hun hadde sett en så fin kirke tidligere.

- Hehe. Den er veldig fin og inviterer folk inn. Det kom veldig godt fram under vigslingen at dette er en åpen kirke som skal være tilgjengelig for folk mesteparten av døgnet. Det håper jeg folk tar til seg.