Unikt navnevalg

Biskop Per Oskar Kjølaas fastslår at navnet på den nye hovedkirka i Alta er litt utenom det vanlige.

FLOTT VIGSLING: Per Oskar Kjølaas mente Nordlyskatedralen var et fantastisk kirkebygg. (Foto Lars Richard Olsen)   Foto: Lars Richard Olsen

nyheter

- Nordlyskatedralen Alta kirke er så vidt jeg vet den første kirke utenom domkirkene som offisielt får navnet katedral, sier biskopen.

Han hadde fått med seg at det hadde skapt en viss debatt.

- Noen stusser over «katedral» i navnet. En katedral er en domkirke. I domkirken har biskopen sin stol, på latin cathedra. Derfor kalles domkirkene våre katedraler. De er biskopenes hjemmekirker, forklarte han under gudstjenesten. Men tilføyde at språk og ord endrer valør.

- I dag er det ikke bare domkirkene som kalles katedraler. I denne landsdelen har vi allerede Lofotkatedralen i Vågan og Ishavskatedralen i Tromsø. Men ingen av dem bærer det offisielle navnet katedral, sa han.

Han mener kirka bærer navnet med verdighet.

- En biskop har ikke bare sitt hjem i en domkirke. En biskop har sitt hjem i alle kirker i bispedømmet. Så også i denne kirken. Jeg er stolt av denne kirken, sa Kjølaas.

Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør

nyheter