Vant kulturprisen

Ann-Mari Andersen fikk i går Kautokeino kommunes kulturpris. Nå vil hun gjøre prosjekter i Alta.

FIKK PRIS: Ann-Mari Andersen (Foto: Niels Ovvla Dunfjell)  Foto: niels ovvla dunfjell

nyheter

Lektor, sanger og kulturarbeider for barn Ann-Mari Andersen ble på Samefolkets dag hedret av Kautokeino kommune.

- Jeg ante ingen ting og hadde kanskje tatt turen til Kautokeino hvis jeg hadde fått nyss om dette på forhånd. Prisen er en fin anerkjennelse og viser at kommunen tar kulturarbeid på alvor, sier den stolte prisvinneren.

Juryen begrunner tildelingen med Andersens arbeid i kulturskolen i perioden 2006 til 2012 samt hennes eget arbeid for å bringe samisk musikk til et større publikum. I 2008 deltok hun i Melodi Grand Prix med låta Ándagassi.

Andersen er i dag lektor ved Høgskolen i Finnmark og bor til daglig i Alta. På samefolkets dag var hun blant annet innom Komsa skole der hun sang med barna.

- Kan du tenke deg å jobbe med sang og barn i Alta også?

- Det har jeg veldig lyst til og vil nok sette i gang noen prosjekter etter hvert - også som artist for egen del. Alta er sentrum i Finnmark og en stor samisk by. Det så jeg i går da 250 mennesker presset seg inn i en liten kantine på høgskolen for å feire Samefolkets dag, sier hun.

Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør

nyheter