Feiret bursdag med stormfull langtur

Torfinn Daniloff feiret starten av 60-årsdagen sin med å legge ut på en 45 kilometer lang gåtur, midt på natta.

SULTEN: Etter å ha gått i uvær innover Altafjorden i 4,5 mil, var ikke Torfinn Daniloff (60 år i dag) fullstendig utslitt. Men litt mat skulle han gjerne hatt og ventet ivrig på at kafeene skulle åpne. 

nyheter

Klokken 9 onsdag morgen hadde Daniloff endelig nådd målet sitt da han kom til Hjemmeluft etter å ha trasket i vinterstormen siden klokken 00.20.

- Min kusine hadde bursdag for en uke siden og da fant familien ut at vi skulle møtes alle sammen på Gran Canaria. Men å reise til Syden er ikke noe for meg - så jeg inviterte alle til å gå tur fra Toften til Alta. Men jeg fikk ikke noen med meg, så alle er på Gran Canaria og jeg gikk alene, humrer jubilanten som fyller 60 år i dag.

Mye snø

Uværet som herjet i Alta i går og i natt, skremte ikke Daniloff fra å legge ut på den 4,5 mil lange ferden.

- Det har vært snøstorm hele veien. Og det var ubrøyta, så jeg gikk i ti centimeter snø og vasset. Det var veldig tungt å gå, innrømmer den spreke toftingen, som likevel ikke var fullstendig utslitt da han møtte Altaposten på sentrum onsdag formiddag.

- Vurderte du noen gang å trekke deg?

- Nei, det var så mange som visste jeg skulle gå, så jeg følte et visst press, innrømmer Daniloff som eneste anger er skovalget.

- Jeg skulle bare ønske jeg hadde et par andre sko. Nå har jeg litt vondt under beina siden jeg måtte bruke Goretex-sko siden det var så mye snø på veien. Jeg kunne ikke bruke skikkelig joggesko, forklares det.

Daniloff har tidligere gått mange langturer på fjellet, men da på sommerstid. I tillegg har han erfaring fra Forsvaret hvor det ble en del lange marsjer.

Verdt å minnes

Og Daniloff syns gåturen var en flott måte å markere 60-årsdagen på.

- En slik tur husker du. Tar du en dram, så glemmer du det fort. Men dette; det kommer til å sitte igjen. Det er ikke så ofte man går over fire mil, bedyrer han.

Torfinn Daniloff gikk Isnestoften-Alta på 60-årsdagen sin i snøstorm. 


LØSER VERDENSPROBLEMER: Torfinn har brukt den lange gåturen til å tenke.

- Hva har natta gått med til?

- Jeg tenker og løser verdensproblemer når jeg er ute på langtur.

Det var Daniloffs kolleger på Stjernøya som tipset Altaposten om gåferden og bursdagsbarnet avspaserer selvsagt i dag og har ferie resten av uka.

- Nå skal det feires! Jeg skal på middag hos nevøen min som også fyller år i dag, så får vi se hva resten av kvelden vil bringe. Nå vil jeg først og fremst få i meg litt mat, sier Daniloff som trippende venter på at kafeene på Amfi skal åpne.

- Jeg hadde kun med banan og sjokolade på turen, så jeg begynner å bli passelig sulten nå, erkjenner han.

De ansatte i Sibelco ønsker å gratulere sprekingen med dagen.