Feiret bursdag med stormfull langtur

Torfinn Daniloff feiret starten av 60-årsdagen sin med å legge ut på en 45 kilometer lang gåtur, midt på natta.

SULTEN: Etter å ha gått i uvær innover Altafjorden i 4,5 mil, var ikke Torfinn Daniloff (60 år i dag) fullstendig utslitt. Men litt mat skulle han gjerne hatt og ventet ivrig på at kafeene skulle åpne.  Foto: Merete Arnesen

nyheter

Klokken 9 onsdag morgen hadde Daniloff endelig nådd målet sitt da han kom til Hjemmeluft etter å ha trasket i vinterstormen siden klokken 00.20.

- Min kusine hadde bursdag for en uke siden og da fant familien ut at vi skulle møtes alle sammen på Gran Canaria. Men å reise til Syden er ikke noe for meg - så jeg inviterte alle til å gå tur fra Toften til Alta. Men jeg fikk ikke noen med meg, så alle er på Gran Canaria og jeg gikk alene, humrer jubilanten som fyller 60 år i dag.

Mye snø

Uværet som herjet i Alta i går og i natt, skremte ikke Daniloff fra å legge ut på den 4,5 mil lange ferden.

- Det har vært snøstorm hele veien. Og det var ubrøyta, så jeg gikk i ti centimeter snø og vasset. Det var veldig tungt å gå, innrømmer den spreke toftingen, som likevel ikke var fullstendig utslitt da han møtte Altaposten på sentrum onsdag formiddag.

- Vurderte du noen gang å trekke deg?

- Nei, det var så mange som visste jeg skulle gå, så jeg følte et visst press, innrømmer Daniloff som eneste anger er skovalget.

- Jeg skulle bare ønske jeg hadde et par andre sko. Nå har jeg litt vondt under beina siden jeg måtte bruke Goretex-sko siden det var så mye snø på veien. Jeg kunne ikke bruke skikkelig joggesko, forklares det.

Daniloff har tidligere gått mange langturer på fjellet, men da på sommerstid. I tillegg har han erfaring fra Forsvaret hvor det ble en del lange marsjer.

Verdt å minnes

Og Daniloff syns gåturen var en flott måte å markere 60-årsdagen på.

- En slik tur husker du. Tar du en dram, så glemmer du det fort. Men dette; det kommer til å sitte igjen. Det er ikke så ofte man går over fire mil, bedyrer han.

Torfinn Daniloff gikk Isnestoften-Alta på 60-årsdagen sin i snøstorm.  Foto: Merete Arnesen


LØSER VERDENSPROBLEMER: Torfinn har brukt den lange gåturen til å tenke.

- Hva har natta gått med til?

- Jeg tenker og løser verdensproblemer når jeg er ute på langtur.

Det var Daniloffs kolleger på Stjernøya som tipset Altaposten om gåferden og bursdagsbarnet avspaserer selvsagt i dag og har ferie resten av uka.

- Nå skal det feires! Jeg skal på middag hos nevøen min som også fyller år i dag, så får vi se hva resten av kvelden vil bringe. Nå vil jeg først og fremst få i meg litt mat, sier Daniloff som trippende venter på at kafeene på Amfi skal åpne.

- Jeg hadde kun med banan og sjokolade på turen, så jeg begynner å bli passelig sulten nå, erkjenner han.

De ansatte i Sibelco ønsker å gratulere sprekingen med dagen.

Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør

nyheter