Vil ikke at sønnen skal vokse opp i Alta

TV-aktuelle Rannveig Heitmann Bottolfsen (19) betegner Alta som et lite egnet sted å oppfostre barn.

POPULÆR PÅ NETT: Rannveig Heitmann Bottolfsen har i snitt 4.000-5.000 lesere, hver dag. Etter tv-premieren onsdag har tallet økt til 27.000.  Foto: Merete Arnesen

nyheter

- Alta er en drittplass og en rykteby. Det er veldig hardt miljø her også. Jeg vil absolutt ikke at mine barn skal vokse opp her, skriver Rannveig Heitmann Bottolfsen på bloggen sin, rannveigheitmann under en spørsmålsrunde hvor hun blir bedt om å fortelle om plassen hvor hun bor.

Onsdag hadde den tiende sesongen av «Unge mødre» premiere på tv-kanalen «Fem», og med i årets sesong finner vi altajenta som ble gravid da hun var 17 år.

Les også:

Rannveig (19) hetses og mobbes etter TV-debut

– De mener jeg bryr meg mer om sminke og solarium, enn sønnen min.


Men å bli boende i Nordlysbyen med sønnen Nathaniel Chrisander (1), er ikke aktuelt.

- Vi flytter til sommeren, enten til Oslo eller Kristiansand. Jeg har lyst å prøve noe nytt og jeg vil ikke at Nathaniel skal vokse opp med det samme jeg har gjort, gjentar Heitmann Bottolfsen da hun møter Altaposten.

Måtte på ungdomshjem

At janteloven hersker i Alta, kan Rannveig skrive under på. Da hun var 14 gjorde hun det de andre gjorde. Drakk når det var helg. Kledde seg i den samme Umbro-genseren venninnene hadde. Det har hun sluttet med nå.

- Det var veldig mye press på utseendet og hvordan man skulle være da jeg var yngre. I dag ser jeg derimot ut akkurat slik jeg har lyst til, opplyses det mens hun trekker fingrene gjennom det platinablonde håret.

Les også:

Ville betale for å være «Unge mødre»-Rannveigs slave

Blogger og snart TV-kjendis Rannveig Heitmann (19) fra Alta har allerede fått merke medaljens bakside.


Heitmann Bottolfsen betegner ungdomstiden som tøff. Det ble mange fester og mye drikking. Da hun var 15 ble hun plassert på ungdomshjem i Vadsø. Deretter ble hun flyttet til Nordland.

- Jeg vanket i et veldig dårlig miljø og det var bra for meg å havne på hjem, oppsummerer hun.

Fra januar er altajenta Rannveig Heitmann Bottolfsen (19) aktuell med Unge mødre på tv-kanalen Fem.  Foto: Merete Arnesen

 

Hønemor

I Mo i Rana møtte den rebelske tenåringsjenta strenge regler og faste rutiner. Ingen mulighet til å snike seg unna. 17 år gammel fikk Rannveig flytte tilbake til Alta.

- Nå er jeg rolig. Det var jeg ikke før. Jeg er glad for at det skjedde, sier hun, og håper sønnen kan ta lærdom av hennes dyrekjøpte erfaringer.

- Jeg kommer til å sette grenser for Nathaniel. Jeg er en streng mamma, men også en hønemor, forteller bloggeren som opplyser at sønnen ikke får smake alkohol før han blir 18. Det kommer ikke på tale.

- Når man har hatt en vill ungdomstid selv, gjør man alt man kan for at ikke barna skal gjennomgå det samme. Jeg skal være ærlig med Nathaniel om tenårene mine.

Og ved å flytte til en større by, håper Heitmann Bottolfsen at sønnen har flere miljø å velge blant.

Vil bli jordmor

Med flere tusen lesere hver dag, prøver Heitmann Bottolfsen å tenke over hva hun bekjentgjør. Nå legger hun bare av og til bilder ut av sin sønn. Det er hans liv. Ikke hennes.

- Jeg syns ikke det er så kult å publisere hele hverdagen til ungen min. Jeg kommer nok ikke til å fortsette med bloggingen så veldig mye lengre, sier hun.

På nettsiden har også Rannveig fortalt om sin største drøm: Å bli jordmor. Men drømmen blir møtt med skepsis hos mange.

- Folk tror ikke på meg og tror jeg heller vil bli glamourmodell. Men det stemmer jo ikke!

- Hva hvis du får et modelltilbud fra FHM, da?

- Jeg er ikke redd for å gjøre det, så jeg kunne godt stilt opp. Men jeg vil være et godt forbilde for ungen min, og da tror jeg ikke glamouroppdrag er veien å gå.

- De sier jeg er gul

Dagen før «Unge mødre»-premieren lå Rannveig Heitmann på 25. plass over de mest leste bloggene på blogg.no, med 5.000 lesere. Torsdag morgen lå hun derimot på syvende plass med 27.000 lesere.

- Helt sykt, mener hun!

Men å utlevere seg selv gjennom en blogg er ingen takknemlig oppgave.

- Jeg får veldig mange stygge kommentarer. 50 prosent eller mer er bare dritt. Men jeg er vant til det. Når jeg skriver et innlegg forventer jeg å få negative tilbakemeldinger, sier 19-åringen ærlig og legger til:

- Gjengangeren er at jeg er gul.

Hovedsakelig er det utseendet hun blir hetset for. Nettforum opprettes hvor blant annet Rannveigs kjolelengde i et bryllup blir heftig diskutert.

- Jeg tenker at disse personene må ha veldig lite å gjøre. Jeg blir ikke lei meg, bedyrer alenemoren.

- Hvorfor er det akkurat deg folk elsker å snakke om?

- Jeg stikker meg ut. Jeg er ikke redd for å være meg selv.

Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør

nyheter