Virus stoppet Hurtigruten

Fredag snudde Hurtigruten MS Finnmarken ved Havøysund, og kansellerte en rekke avganger. Nå viser det seg at årsaken ikke bare var uvær, men også en tarminfeksjon.
nyheter

Da skipet snudde og satte kursen mot Alta istedenfor, måtte anløpene til Kjøllefjord, Mehamn, Berlevåg, Båtsfjord, Vardø, Vadsø og Kirkenes alle kanselleres, skriver Finnmarken.

I tillegg til uværet er et utbrudd av norovirus en av årsakene til kanselleringene. På det meste har 35 passasjerer og tre av mannskapet vært smittet og blitt syke.

– Vi må ta hensyn når det er meldt opp mot ekstremvær, og vi i tillegg har mange syke passasjerer, sier kaptein på MS Finnmarken, Raymond Martinsen til Nordlys.

Én passasjer ble kjørt til legevakta i Alta, mens de øvrige allerede er på bedringens vei.

MS Finnmarken vil ligge til kai i Alta til det verste uværet har gitt seg og skal etter planen fortsette til Hammerfest klokken åtte søndag morgen. Fra Hammerfest vil det bli normal rute. (©NTB)

Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør

nyheter