Den tidligere tysklandsproffen fra Øvre Alta forlot Nordlysbyen i sommer og flyttet til Bergen. Kantspilleren slet mye med skader det siste halvåret i Alta IF, og valgte å avslutte kontraktsforholdet med 1. divisjonsklubben som han returnerte til i 2011 etter en innholdsrik fotballkarriere i toppklubbene Bodø/Glimt, Brann, Strømsgodset, Rosenborg og Hertha Berlin.

Fullfører studiene

Ludvigsen reiste tilbake til Bergen for å fullføre studier, og tok også overgang til 3. divisjonsklubben Austevoll IK for å kunne spille noen kamper når han ble skadefri.

- Jeg skal fullføre studiene på Handelshøgskolen og allerede da jeg signerte kontrakten i januar ba jeg om en åpning for at jeg kunne forlate til fordel for studier. Det har nå Alta IF åpnet for, sa han til A-sporten da han forlot klubben i august.

Skrev under i går

Nå har AIK ansatt Trond Fredrik Ludvigsen som hovedtrener for klubbens herrelag. Austevoll Idrettsklubb spiller i 3. divisjon avdeling 7, og endte på niendeplass forrige sesong. Ludvigsen spilte noen få kamper for klubben i høst og scoret mål ved et par anledninger.

- Tirsdag ettermiddag undertegnet Trond Fredrik Ludvigsen kontrakten som ny A-lagstrener. Trond Fredrik kom til Austevoll i høst som spiller fra Alta IF, og spilte noen kamper for klubben. Vi ønsker han velkommen som trener i Austevoll idrettsklubb, skriver AIK på sine nettsider.

Gleder seg

Trond Fredrik Ludvigsen gleder seg til å ta fatt på et nytt kapittel i fotballkarrieren.

- Dette er noe jeg har hatt lyst til ganske lenge, og nå falt brikkene på plass. Det passer bra å starte i 3. divisjon. Jeg ikke har tatt noen trenerkurs, men gjennom et langt fotballiv har jeg opparbeidet meg mye erfaring og jeg føler at det gir meg et godt grunnlag. Jeg har spilt under mange svært dyktige trenere, så det blir spennende å se om man klarer å videreformidle de beste ideene til denne spillergruppa, sier Ludvigsen til Altaposten.

Legger opp

Den eksplosive angrepsspilleren er bare 30 år gammel. Likevel anser han den aktive spillerkarrieren som over.

- I utgangspunktet har jeg ingen planer om å spille kamper for Austevoll. Nå ønsker jeg å holde fokus på studiene i Bergen og jobben som hovedtrener for AIK. Det er det viktigste for meg nå. Skulle skadesituasjonen bli prekær utelukker jeg ikke at det kan bli en kamp eller to, men det skal mye til, sier Ludvigsen, og utdyper:

- Jeg har spilt på toppnivå siden jeg var 16 år. Så selv om det kanskje virker tidlig å gi seg, synes jeg at det er helt greit å si stopp nå. Jeg har opplevd mye og kan glede meg over mange flotte øyeblikk på fotballbanen. Nå er tiden inne for å flytte fokus over på andre ting, fastslår han.

Skal kjempe i toppen

Han håper og tror at Austevoll kan kjempe i toppen i 3. divisjon neste sesong.

- Vi har et spennende lag, så målet er å være et topplag i divisjonen. Målsettingen er å blande seg inn i opprykkskampen, avslutter Ludvigsen, som regner med å begynne på sitt første trenerkurs i løpet av kort tid. Kanskje returnerer han til Nordlysbyen som Alta IFs nye trener om noen år…