Mot slutten for Jansnes

Døgnenheten Jansnes synger på siste verset. Det går mot sentralisering i Alta.

MOT SLUTTEN: Døgnenheten Jansnes blir historie når tilbudet sentraliseres i Alta sentrum.   Foto: Jarle Mjøen

nyheter

Det vil i fremtiden ikke være forsvarlig å drive det psykiske helsetilbudet etter dagens modell, fastslår klinikksjef Inger Lise Balandin.

I perioden 2009- 2014 vil bevilgningene til psykisk helse og rus i Helse Finnmark reduseres med totalt 25,5 millioner kroner. Rustilbudet styrkes med 11 mill. Dette har ført til at klinikksjef Inger Lise Balandin og styret i Helse Finnmark føler seg forpliktet til å finne en ny løsning for hvordan de skal utnytte helsekronene til beste for pasientene i fylket.

- Fra 2009 til 2012 ble vi tatt ned med 17, 5 millioner og vi må nå ned ytterligere med 8,5 millioner for å tilpasse oss til ny inntektsmodell vedtatt av Helse Nord RHF i 2011. For å klare å få budsjettet i balanse er vi nødt å gjøre noe. Med de rammene vi har fått fra Helse Nord klarer vi ikke å drifte dagens struktur, påpeker Balandin overfor Altaposten. Samtidig skal endringer som følge av Samhandlingsreformen følges opp.

- Vi har brukt ostehøvelen i mange år, men vi klarer ikke det lenger uten at det vil gå utover det faglige tilbudet, legger hun til.

Les mer om saken i Altapostens papirutgave onsdag.

Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør

nyheter