NM-suksess i Trondheim

Alta taekwondoklubb stakk av med én sølvmedalje og to bronsemedaljer under årets norgesmesterskap.

BRONSESMIL: Cecilie Foss Westgaard smilte bredt under NNM på hjemmebane, og kan også smile fornøyd etter NM-bronse i Trondheim sist helg. Rasmus B. E. Johansen (til venstre) kapret NM-sølv i sin klasse. (Foto: Steffensen) 

nyheter

Det er tydelig at selvtilliten i Alta-troppen var stor under sist helgs sparringskonkurranse i taekwondo-NM.


- Stort med NM-medaljer

Rasmus B. E. Johansen og Cecilie Foss Westgaard kapret begge gull under NNM på hjemmebane for kort tid siden, mens Kennet Flage ble nummer to i sin klasse. De gode resultatene i Altahallen ble fulgt opp med flotte prestasjoner i Trondheim, noe tre NM-medaljer er et meget håndfast bevis på.

- Det var veldig tøffe tak, og det er klart at våre utøvere er kjempegodt fornøyd med egne prestasjoner. Det er stort å kapre medalje i et norgesmesterskap, fastslår Henriette Mathisen fra Alta taekwondoklubb.

Hun var med i reisefølget til slåsskjempene fra Nordlysbyen, og fulgte de mange spennende kampene med stor interesse.

- De har trent godt siden NNM, og det er klart at de gode opplevelsene der gjorde at trioen sto sterkere foran NM. De kjempet alle godt mot landets beste taekwondoutøvere.


Tapte finalen

Det var i klasse herrer senior +80 kilo, rødt og blått belte, at taekwondoklubben fra Nordlysbyen var nærmest den aller gjeveste medaljen. Rasmus B. E. Johansen skulle møte Stig Jostein Engen fra Kongsvinger i finalen, men utøveren fra nord fikk ikke sjansen til å gi Engen kamp om gullet. Johansen var så groggy etter en smell han fikk i semifinalen at dommerne nektet han å gå finale.

- Det var et veldig spesielt sluttspill med mye drama. Rasmus tok seg til semifinale, men her ble han regelrett knocket ut. Smellen han fikk i hodet var så brutal at motstanderen ble disket. Rasmus ble dermed tildelt finaleplass, men den fikk han aldri mulighet til å være med på. Det var mye styr rundt disse avgjørelsene. Heldigvis går det bra med Rasmus og han er fornøyd med sølv, selv om han helst ønsket å ta medalje på en annen måte, kommenterer Mathisen.


Delt tredjeplass

De to bronsemedaljene kom i juniorklassene. I herrer eldre junior -71 kilo, Dan, delte Kennet Flage og Edvard Y. Abelsen fra Salten tredjeplassen. Alexander Johansen fra Lier slo Molde-utøveren Henrik Sørheim i finalen og sikret seg NM-gull. Den andre Alta-bronsen kom i klasse damer eldre junior -63 kilo, rødt og blått belte. Her vant Marte S. Klungerbo fra Trondheim over Nanna B. Medin fra Christiania i finalen, mens Cecilie Foss Westgaard og Anna Tillung fra Voss delte tredjeplassen.

- Også Kennet Flages gullsjanser ble stoppet av en skade. Han slet med en nakkeskade allerede før han reiste til Trondheim, og i semifinalen fikk han en smell som tvang han til å kaste inn håndkleet. Cecilie Foss Westgaard fullførte sin semifinale, men Marthe S. Klungerbo, som senere vant gull, ble for sterk. Cecilie ga henne skikkelig motstand, men manglet det lille ekstra. Bronsemedalje var uansett ingen nedtur for henne, fastslår Henriette Mathisen avslutningsvis.