- Han lyver for å ødelegge for oss, sier romfolk-gruppen som blir beskyldt for å være tyver, sier hun. Med tolkehjelp har Mediehuset Altaposten fått et intervju med flere av romfolket som er på plass i Alta.

- Jeg er veldig fornøyd og trives i Alta. Jeg er en lojal kvinne, jeg stjeler ikke, sier hun videre.

Hun avviser på det sterkeste påstandene fra den andre grupperingen av romfolk som har vært i Alta, om at hun og hennes følgesvenner er tyver.

Drar i november

I midten av november setter de kursen sørover.

- Jeg har flybillett 19. november til Romania. Jeg har ikke penger å ta med hjem, sier hun videre gjennom tolken, og ønsker å takke for det hun har fått, sier Julieta.

- Hvor mye tjener du på oppholdet?

- Maks 300 kroner per dag. Jeg bruker cirka 50 kroner på mat, og så må jeg ringe barna hjemme, sier hun, og forklarer at hun har seks barn, mens en av de andre i gruppen har ti barn.

Utsatt for hevn

Gruppen hevder de ble tilbudt å sitte på til Romania med Daniel, for 3.000 kroner per person, men sier de skaffet seg billigere billetter på egen hånd.

- De som kjører den røde bilen, har tatt hevn på oss. De vil ødelegge for oss. Han som kjører bilen ga meg nesten juling. De pengene han hevder å ha tjent i Alta, er fra flere andre steder. Det er ikke sant at de tjener så mye, mener kvinnen.

- Vil ødelegge for oss

Hun forklarer at de pengene mannen viste frem, er resultater av en hel families tigging over tre måneder.

- De er totalt syv personer, og har vært i Mo i Rana og tigget før de kom hit. Nå er de bare opptatt av å ødelegge for oss, forklarer gruppen via tolken.

En av de andre mennene, Roman Julian, viser frem 1600 kroner, som han sier han har tjent på tre uker i Alta. Gruppen er i Alta sammen med to andre fra samme sted i Romania.