Hanne Larsen"/>

- Kjeft heller ut Brussel

Det er EU-direktiv som er skyld i at Alta står i fare for å få svekket flyambulansen.

  Foto: vidar kristensen

nyheter


Det hevder foretakstillitsvalgt i arbeidstakerorganisasjonen Delta i Finnmark, Odd Oskarsen.- Det blir helt feil av Ivan Olsen (H) i Alta å skyte på helse Nord og Helse Finnmark når det gjelder beslutningen om at ambulanseflyet i Alta også må brukes på Svalbard. Det er et EU-direktiv som er årsaken til at man ikke lenger kan bruke det gamle Beechcraft B200, som har vært brukt på Svalbard i all sin tid. Så her må kritikken gå til Brussel, er Oskarsens klare beskjed.Nytt fly?

Hva som er årsaken til at man i Brussel har kommet frem til at B200-flyene ikke lenger holder mål i arktiske strøk, vet ikke Oskarsen.

- Nei, det vet jeg ikke. Men flyene har vært brukt i mange år tidligere, helt til man før jul i fjor plutselig fant ut at de skulle erstattes av en annen flytype.Les mer i Altaposten tirsdag.

Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør

nyheter