Rolf Edmund Lund"/>

- Umusikalsk utspill

Alta-rådmann Bjørn-Atle Hansen er oppgitt.

REAGERER: Rådmann Bjørn Atle Hansen refser Olav Gunnar Ballo for utspillet om kriseteamet i forbindelse med 22. juli-rettssaken. (Arkivbilde) 

nyheter

Dette kommer etter at Olav Gunnar Ballo mente et kriseteam for 22.juli-rettssaken er en dårlig ide.

- Jeg synes dette er umusikalsk av Ballo og særdeles dårlig "timet", enten han mener dette som privatperson, fastlege eller politiker, sier Hansen til Altaposten.Feil fokus

Ballo stilte i fredagens avis spørsmål ved om det var riktig å etablere et kriseteam i forbindelse med rettssaken som kringkastes til Alta Tingrett. Her har pårørende og etterlatte fått anledning til å følge rettens behandling på tv. Ballo mente fokuset blir feil og oppfordret Alta kommune til å jobbe med rus- og psykiatritilbudet for alle. Det førte blant annet til at bistandsadvokat Kjetil Nilsen i lørdagens Finnmark Dagblad stilte spørsmål ved Ballos empatiske egenskaper.

Pårørende reagerte

Rådmann Hansen reagerer også sterkt på utspillet og forteller at mange pårørende har reagert på Ballos ytring.

- Inntrykket er at apparatet har vært viktig for de som følger rettssaken. Det er et spørsmål om å være i beredskap, samtidig som teamet har en forebyggende effekt. Det er fagfolk på plass som kan ha samtaler med de pårørende, sier Hansen. Han forteller at Alta kommune har tatt dette ansvaret i samråd med Fylkesmannen.

- Jeg synes også Alta kommune har plikt til å stille med et apparat for å møte disse utfordringene. I den grad apparatet har vært overdimensjonert, er jeg uansett stolt av at Alta kommune kan ta ansvar på denne måten, sier rådmannen.

Les hele saken i dagens papirutgave!