Rolf Edmund Lund"/>

- Umusikalsk utspill

Alta-rådmann Bjørn-Atle Hansen er oppgitt.

REAGERER: Rådmann Bjørn Atle Hansen refser Olav Gunnar Ballo for utspillet om kriseteamet i forbindelse med 22. juli-rettssaken. (Arkivbilde)  Foto: Rita Heitmann

nyheter

Dette kommer etter at Olav Gunnar Ballo mente et kriseteam for 22.juli-rettssaken er en dårlig ide.

- Jeg synes dette er umusikalsk av Ballo og særdeles dårlig "timet", enten han mener dette som privatperson, fastlege eller politiker, sier Hansen til Altaposten.Feil fokus

Ballo stilte i fredagens avis spørsmål ved om det var riktig å etablere et kriseteam i forbindelse med rettssaken som kringkastes til Alta Tingrett. Her har pårørende og etterlatte fått anledning til å følge rettens behandling på tv. Ballo mente fokuset blir feil og oppfordret Alta kommune til å jobbe med rus- og psykiatritilbudet for alle. Det førte blant annet til at bistandsadvokat Kjetil Nilsen i lørdagens Finnmark Dagblad stilte spørsmål ved Ballos empatiske egenskaper.

Pårørende reagerte

Rådmann Hansen reagerer også sterkt på utspillet og forteller at mange pårørende har reagert på Ballos ytring.

- Inntrykket er at apparatet har vært viktig for de som følger rettssaken. Det er et spørsmål om å være i beredskap, samtidig som teamet har en forebyggende effekt. Det er fagfolk på plass som kan ha samtaler med de pårørende, sier Hansen. Han forteller at Alta kommune har tatt dette ansvaret i samråd med Fylkesmannen.

- Jeg synes også Alta kommune har plikt til å stille med et apparat for å møte disse utfordringene. I den grad apparatet har vært overdimensjonert, er jeg uansett stolt av at Alta kommune kan ta ansvar på denne måten, sier rådmannen.

Les hele saken i dagens papirutgave!

Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør

nyheter