Vidar Kristensen"/>

Tok rekordfisk

Sjekk denne torsken!

Ferskt haill kan jeg ikke skryte på meg siden kona er hjemme i Askim.

Morten Hvam
nyheter

Den glade fisker er Morten Hvam fra Askim. En superfisker, som digger 600 grams svenskpilk og henter opp giganttorsker utenfor Sørøya hvert eneste år.

- Ja, jeg hadde også fjorårets største torsk i Norge, tatt på samme fiskeplass. Men denne er ikke bare årets største fisk, den er også ny rekord i Europa, melder Hvam.

Forrige rekord var 41 kilo. 8. mars-fisken til Hvam veide 41,72 kilo og var 147 cm lang. En sinnssyk rugg!Går etter kveita

- Hva er det du gjør som andre ikke skjønner?

- Vet ikke, jeg tror ikke det er så stor forskjell, men kanskje har jeg en liten hemmelighet?

- Ja, det må du ha, for godt haill er det vel ikke?

- Nei, ferskt haill kan jeg ikke skryte på meg siden kona er hjemme i Askim, he-he.

Rekordtorsken tok på nedsleppet, på 35 meter. Det er over 100 meter dypt på fiskeplassen.

- Det er så mye torsk i sjøen at det ikke er sunt å fiske dypere enn 30-40 meter. Da risikerer man bare å krøke og ødelegge fisk, som står tett i tett fra 30 til 100 meter, forteller Odd Larsson, eier av fiskecampen "Fiskarboden".

Nå er Hvam litt lei av torsk, for det er vanskelig å toppe beistet som kom opp fra dypet torsdag. Larsson har nå gitt Hvam gratis tur til Sørvær til sommeren. Da håper Hvam å røkke opp ei rekordkveite.Fylte båten

Fiskeren fra indre Østfold sier han ble overrasket da det hugde til og utraset startet. 40 meter raste torsken før innsveivingen kunne starte.

- Jeg har vondt i armene i dag, for i tillegg til denne fikk jeg flere på over 20, og totalt fikk vi fem kameratene som fisket fra båten flere tonn torsk på torsdagen, som var første fiskedag på årets tur til Sørvær, opplyser Hvam.

Han trigges av å oppleve verdens beste havfiske etter torsk sammen med gode kamerater fra Båstad havfiskeklubb. Dette var tredje turen til Sørøya, og han kommer som nevnt tilbake allerede til sommeren.

- Går det an å spise en så stor torsk?

- Nei, den er for grov. Vi lager fotoplakat av den. Vi slipper for øvrig all fisken ut igjen, for det er ikke mulig å ta i land så store mengder, opplyser Hvam.Blir en snakkis

Odd Larsson betegner marsfisket etter torsk utenfor Sørøya som et eventyrlig superfiske. Noe av det beste man har opplevd noensinne. Og reklamen rekordfisken gir Larssons fiskecamp, er selvfølgelig betydelig.

- De har allerede ringt fra bladet Fiskefeber og ville ha full rapport. Rekordfisker som denne blir en snakkis i havfiskemiljøer, fastslo Larsson da vi snakket med ham fredag formiddag.

Fiskarboden jakt- og fiskecamp på Sørvær reklamerer med at hvis en norsk rekord tas av en av campens gjester, får fiskeren et nytt gratis opphold.

- Men hvem skulle tro at dette skjedde allerede på årets første fiskedag for våre gjester, sier Larsson, som selv er fra Mysen og driver fiskecampen som en hobby. Han kjøpte campen i 2008.