Kita Eilertsen"/>

Tiltrukket av nordlys og hvit snø

For Trevor og Maggie Walton har besøket i Alta vært et eventyr.

FANTASTISKE DAGER: For Trevor og Maggie Walton fra Colchester i England har de to døgnene i Alta bydd på fantastiske vinteropplevelser.  Foto: Kita Eilertsen

nyheter

- Vi har ingenting som dette hjemme. Alt er så hvitt, så rent og magisk. I går dro vi ut og så nordlyset, en utrolig flott tur, forteller Maggie og Trevor Walton, som vi treffer i sentrum av Alta mandag formiddag.

Paret er fra den engelske byen Colchester en times togtur nord for London. Byen hevdes å være landets eldste, med historie som går helt tilbake til romersk tid. Colchester United har også hatt Norges kanskje mest ukjente utenlands fotballproff.Ville se nordlyset

Om det faller snø i hjembyen, oppleves den oftest som våt, slapsete og ikke minst skitten. I Alta og Finnmark er det hvitt overalt.

- Dette er helt annerledes enn vi er vant til, forteller Maggie og slår ut armene som for å vise hvor vakkert det er.

- Vi ville dra på cruise til Norge, først og fremst fordi vi hadde lyst å se nordlyset. Dernest fordi vi aldri har vært i Norge, forteller Trevor.

Paret har hatt det «absolutely fantastic». I tillegg til nordlyset og sentrum med full aktivitet før Borelis, skulle de også besøke Sorrisniva og ishotellet.Må ha det moro

- Vi skal på snøscootertur og besøke ispalasset. Vi gleder oss sånn. Vi melder oss på alt vi kan, ler Maggie, mens mannen legger til:

- Livet er for kort, vi må ha det moro mens vi kan, sier han.

I hele to døgn har de to og resten av de rundt 400 passasjerene med Saga Pearl II vært i Alta.

- Det er så vakkert her. Slike isskulpturer har vi aldri sett, slår Trevor Walton fast.Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør

nyheter