Tom Skoglund"/>

– Trenger bedre transporttilbud

Er enig i at Altafjorden trenger et samferdselsløft.

Fylkesråd Grethe Ernø Johansen (Ap) (arkivbilde).  Foto: Tom Skoglund

nyheter


8. mars bærer det ut på Altafjorden for Johansen og flere andre beslutningstakere, en tur som er kommet i stand etter initiativ fra Odd Eilert Persen (Frp).

Målet er å tilegne seg kunnskap rundt transportsituasjonen i Altafjorden.Befaringsklar

- Når det gjelder hurtigbåtforbindelse mellom Alta og Hammerfest med stans på småstedene i fjorden; hva kan du si om dette?

- Jeg vet ikke ennå, sier Fylkesråd Grethe Ernø Johansen (Ap).

- Nå skal vi på befaring for å få et dypere innblikk i hvordan situasjonen faktisk er. Men nå som vi går i gang med utlysning av nye anbud, så ser vi at ytre deler av Altafjorden trenger et løft i form av et bedre tilbud, sier hun.

Grethe Ernø Johansen understreker samtidig at hun ikke drar på fjordcruise med lovnader i bagasjen.Ingen prestisjekamp

- Dette er en sak som særlig Kystpartiet i Alta har slåss veldig for. Er det vanskelig å gå inn for en sak som «tilhører» dem?

- Absolutt ikke. Vi som jobber på fylkesnivå er forpliktet til å levere best mulig og sikrest mulig tilbud for innbyggerne, uansett hvem som foreslår saken.

Johansen forteller at styringsgruppa for jobben med de nye anbudene setter seg ned 15. mars.

- Ingenting er gitt i forhold til hva de kommer fram til. Vi skal se hvordan vi kan knytte sammen fylket på best mulig måte. Jeg er ikke i tvil om at vi må bli flinkere til å jobbe sammen for gode løsninger, slik at vi kan få det beste ut av regionen vår.

Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør

nyheter