Rita Heitmann"/>

Trues av MC-folk

Innehavere av utesteder har fått trusler fordi de har nektet MC-folk inngang. - Men jeg er ikke redd, sier Ivan Olsen på Han skjenke.
nyheter

- Jeg fikk beskjed fra en med HA-tilknytning, som ble nektet inngang, at jeg skal få høre fra dem personlig. Det var nærmest en trussel, forteller sjef på Han skjenke, Ivan Olsen.

Men Olsen avviser at det var på grunn av trusselen at utestedet ikke lenger har skiltet om MC-vest-forbud på inngangsdøra.

- Overhodet ikke. Vi tok ikke skiltet ned, direkte. Men det var slitt, og vi valgte å ikke henge opp nytt, forklarer Olsen.

Tar trusler på alvor

- Men man skal ta slike trusler på alvor, sier Olsen og er åpen om hendelsen.

Men en innehaver på et annet utested ønsker derimot å tie den ?belastede? delen av MC-miljøet i hjel.

- Disse MC-erne ønsker å opprettholde et trusselbilde, sier innehaveren, og vil ikke røpe om også vedkommende har mottatt trusler.

Men også innehaveren av nok et utested i Alta har fått meget ufine henvendelser fra folk i motorsykkelmiljøet, men vedkommende velger av hensyn til familien ikke å gå ut i media. Men det er i denne trusselsaken tatt kontakt med politiet.

Ivan Olsen på Han skjenke har derimot ikke meldt saken til politiet. Han mener den ville blitt henlagt, uansett.

- Og jeg tenker, som de selv sier, at de er vanlige borgere, familiefolk, så jeg går ikke rundt og er redd, sier Olsen om de aktuelle MC-erne.

Ser situasjonen an

Det var på Han skjenke at medlemmer av Senior MC Norge ble stoppet i døra, fordi de bar MC-vester. Altaposten omtalte saken tirsdag, der sykkel-seniorene følte seg diskriminert og stigmatisert.

- Jeg skjønner at de føler det, medgir innehaver Ivan Olsen, men vil likevel ikke endre praksis. Ikke på stående fot, i alle fall.

- Vi ser an situasjonen, sier han og forteller at det var i sommer at vestene med HA-symboler dukket opp. Gjestene følte seg utrygge. Og det virker heller ikke i formildende retning, det reaksjonsmønster som miljøet viste, med å komme med trusler, ifølge Olsen, som vil holde på en restriktiv linje.

- Men om folk henger vesten i garderoben, da er det greit, sier han og prøver å ikke provosere. For han synes det er synd at forbudet rammer uskyldige MC-ere.

Men Olsen har opplevd at Han skjenke har blitt brukt til langing av narkotika.

- De ønsker å være der det er mye folk, sier Olsen, om de kriminelles dragning mot uteplasser. Han mener han må prioritere å holde utestedet ?rent?, selv om det medfører at noen blir tråkket på tærne.

- Ville ikke et forbud mot HA- og support-symboler, slik som Barila pub nå praktiserer, vært bedre enn et generelt vest-forbud?

- Nå er det ikke det store problemer akkurat nå, sier han om årstiden der de fleste har satt inn sykkelen og hengt vesten i skapet. Han tror heller ikke det generelle vest-forbudet er med på å stigmatisere alle MC-miljø.

- Nei, sier Ivan Olsen, og tror folk klarer å skille MC-erne med og uten kriminell tilknytning.