Regjeringen gir 10 millioner til Redningsselskapet

  Foto: Redningsselskapet

nyheter

Regjeringen gir Redningsselskapet 10 millioner kroner mer enn opprinnelig foreslått i statsbudsjettet for 2012 for å sikre at redningstjenesten på Skjervøy og i Egersund kan opprettholdes.

Senterpartiets Janne Sjelmo Nordås, Arbeiderpartiets Magne Rommetveit og SVs Hallgeir Langeland håper at ekstrabevilgningen vil føre til at Redningsselskapet kan gjøre om beslutningen om å legge to av sine redningsskøyter til kai fra årsskiftet.Det er reduserte inntekter neste år som fikk Redningsselskapet til å ta beslutningen om å stanse selskapets operative redningstjeneste på Skjervøy og i Egersund.- Redningsselskapet har en sentral rolle for sikkerheten vår til sjøs, og det er svært viktig at tjenesten er operativ langs hele kysten, sier Rommetveit.- Folks tilhørighet til Redningsselskapet er stor kysten rundt. Folk langs hele kysten vil ha den beredskapen og kompetansen de besitter. Derfor er jeg glad for at vi med dette vil sikre at redningsskøytene kan gå som vanlig og fortsatt være en viktig del av kystberedskapen vår, sier Janne Sjelmo Nordås. (©NTB)

Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør

nyheter