Rolf Edmund Lund"/>

Danner gruppe som skal stanse oljesøl

Arctic Protection AS blir sentral når eventuelle oljeutslipp fra Goliat truer strandsonen i Finnmark.

  Foto: Arkiv

nyheter

- Et lite gjennombrudd for oss, sier direktør Harald Kalstrøm. Om ikke økonomisk, men i hvert fall for å få en fot innenfor.I forbindelse med oppbyggingen av beredskap rundt Goliat går Norsk oljevernforening for operatørselskap (NOFO) sammen med

Arctic Protection for å lage en innsatsgruppe. Det er en nyetablering innen oljevern der rekrutteringen vil skje i Finnmark.Rask reaksjon

Når akutte situasjoner oppstår vil mannskapet settes inn i området med hurtiggående båter og egnet utstyr for rask og effektiv oppsamling av olje i strandsonen, heter det i en pressemelding. Gruppen vil også stille i andre kystområder i Norge når kritiske situasjoner oppstår.

- Vi er i gang med å rekruttere 40 personer som skal gis spesialopplæring, delta i øvelser og klargjøres til en stående beredskap i vår Innsatsgruppe Strand Akutt (IGSA), opplyser Oddbjørg Greiner, operativ direktør i NOFO. De jakter nå på både kvinner og menn som vil motta både fast årlig honorar og kompensasjon for tjenestetid.

Ansvar

Konseptet er utviklet av Eni Norge og Statoil i samarbeid med NOFO. Etableringen av innsatsgruppen er et samarbeid mellom NOFO og Arctic Protection AS.

- Arctic Protection AS skal ha det stående mobiliseringsansvaret for gruppen, og ansvaret for å holde innsatsgruppen operativ til enhver tid, sier Greiner, som kaller samarbeidet med Arctic Protection for et nybrottsarbeid.

På plass i vår

Administrerende direktør Harald Karlstrøm i Arctic Protection synes dette er spennende. Han gleder seg til å innrullere 40 båtvante kvinner og menn i beredskapsgruppen.

- Vi ser også frem til et langsiktig og godt samarbeid med NOFO og operatørselskapene om kystberedskapen i årene som kommer, legger han til. Planen er at personellet skal være på plass første halvår i 2012.Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør

nyheter