Rolf Edmund Lund"/>

Hever pelemaskinen

Pelemaskinen som gikk til bunns under et arbeidsuhell i Kåfjord blir hevet denne uka.

  Foto: Reiulf Grønnevik

nyheter

Maskinføreren fulgte med ned i dypet, men klarte til alt hell å redde seg ut da maskinen gled av transportlekteren i slutten av august.Måtte til sykehus

Mannen måtte til sykehus for å sjekke at trykket ikke ble for stort da han reddet seg opp av sjøen. Statens vegvesen kunne også konstatere at varslingsrutinene fungerte etter intensjonen. Entreprenøren var ferdig med pelearbeidet og skulle frakte bort maskinen. Det er slått ned en rekke peler som skal holde fundamentet til det store tårnet til brua over Kåfjord.Veier 90 tonn

Det er ingen enkel operasjon å hente opp den 90 tonn tunge maskinen fra 20 meters dyp. Hevingen vil skje ved at Barents Rescue ankrer opp over pelemaskinen, og vil bli brukt som arbeidsplattform.

- Dykkerne skal skjære løs tårnet fra maskinen og gjøre klart for løft. Mindre deler vil bli hevet av Barents Rescue under denne opperasjonen og lastet på lekter. Kranlekteren vil heve tårnet, maskinen og hammeren, og laste dette på lekter, heter det i beskrivelsen som er gitt.

Tar flere dager

Onsdag starter hele prosessen. Torsdag er det planlagt utsett av fortøyninger for båt og kranlekter. Fredag blir det dykking og heving av mindre deler. Lørdag kommer kranlekteren inn og blir ankret opp, og pelemaskin blir hevet.

- Om arbeidet blir ekstra krevende på grunn av strøm kan hevingen av pelemaskinen bli utsatt til søndag. Alt vrakgods vil bli lastet på lekter og fraktet vekk etter endt oppdrag, heter det i beskrivelsen.

Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør

nyheter