Torill Josefsen"/>

Tagget politihuset

Freidig har noen tagget sin misnøye mot politiet direkte på lensmannskontorets vegg.
nyheter

Jeg kunne også tenke meg at det ble ilagt en tilleggstraff som omhandlet bøtte, vann, og en vaskekost av den gode gamle sorten.

Førstebetjent Svein-Tore NilsenMed uttrykket "Fuck the police" har en eller flere foreløpig ukjente personer latt sin frustrasjon komme til syne ved inngangspartiet på Alta lensmannskontor.

Jobben som er utført bærer preg av hastverksarbeid, men budskapet er ikke til å ta feil av.

- Det er jo tydelig at noen er misfornøyd med at vi har gjort en jobb. Men det vi syns er mest beklagelig er jo at noen har griset til veggen med maling, og vi vet ennå ikke om det lar seg gjøre å få det bort, sier politioverbetjent Svein-Tore Nilsen.Mulige observasjoner

På lensmannskontoret er de ikke ukjent med at folk kan være uenig i avgjørelser som tas.

- Vi er under lupen hele tiden. Men hvis folk er misfornøyd med oss er det bedre å komme hit til oss og si det, foreslår han.

Nilsen tror taggingen skjedde torsdag eller fredag i forrige uke.

- Vi er interessert i om noen kan ha fanget opp hvem det kan være. Vi har et overvåkingskamera selv, men vet ikke om det har fanget opp noen gjerningspersoner. Vi oppfordrer folk til å ta kontakt med politiet hvis de vet noe om denne saken, påpeker han.Hardhudet

Ved å jobbe i politiet lærer de seg å være hardhudet, og er vant til å ikke være på godfot med alle.

- Jeg har ikke hørt at noen av kollegene mine skal føle seg støtt av taggingen, men som sagt er det verste at det grises til med maling på veggen. Det er jo ikke pent, påpeker han.

Taggingen går direkte under lovbruddet som omhandler skadeverk, med maling på fasade.

- Det spiller ingen rolle om det er hos politiet eller hos andre. I slike saker blir bøter anvendt. Men jeg kunne også tenke meg at det ble ilagt en tilleggstraff som omhandlet bøtte, vann, og en vaskekost av den gode gamle sorten, foreslår Nilsen.