Jarle Mjøen"/>

Ballo inn i Ap

Ap tapte valget i Alta, men har i etterkant sikret seg valgvinneren Olav Gunnar Ballo fra SV.

Jeg er realpolitiker, ønsker å se resultater og leker ikke politikk slik mange sentrale SV-ere holder på med.

Olav Gunnar Ballo
nyheter

I går var legen som har tre perioder bak seg på Stortinget for SV, på sitt livs første medlemsmøte i Ap.

- Jeg vil ikke snakke om framtidige posisjoner. Med respekt for de som har vært i både 20 og 30 år i partiet tror jeg det er greit at jeg først er kalv før jeg blir ku, eller som et av medlemmene på møtet sa, blir okse, humrer Olav Gunnar Ballo.Gå læretid

Overfor Altaposten er han helt klar på at innmeldingen i Ap ikke gir noen automatikk i forhold til et comeback som toppolitiker. Det være seg verken ordfører eller andre attraktive posisjoner.

- Jeg skal først og fremst lære Ap å kjenne innenfra. Derfor takket jeg også høflig nei da det kom forespørsel om jeg kunne tenke meg verv allerede nå. Så får vi se hva situasjonen er om fire år og hvor jeg befinner meg da. Det som er helt sikkert er at jeg ikke skifter parti over natta, slår Ballo fast.

Leder i Alta Ap, Steinar Karlstrøm, er svært glad for at de har fått Olav Gunnar Ballo som medlem, og han er helt sikker på at han blir en ressurs for partiet.- Kan han være aktuell for Stortinget om to år eller som ordfører om fire?- Har ikke peiling. Det må du nesten høre med Olav Gunnar selv om. Dersom han selv skulle ønske seg en slik posisjon, er det ingen tvil om at han er en sterk kandidat blant mange andre.Leker ikke politikk

Olav Gunnar Ballo har en hyggelig avskjedshilsen til sine tidligere partikamerater i Alta SV.

- Dere har faktisk vært den viktigste grunnen for at jeg skulle forbli i SV. Alta SV har mange svært dyktige politikere som har stått for en politikk jeg fullt ut har kunnet dele. Vi har samarbeidet svært godt. Jeg vil spesielt trekke fram Otto Aas, og den retningen han har tatt SV ved å ta ansvar for styringen av Alta, sier Ballo.

Derimot har Ballo i liten grad jublet for den retningen partiet har tatt både i fylkespolitikken og på sentralt hold.

- Kristin Halvorsen og hennes linje har jeg hatt sans for, men bak henne er det for mange svermere. Jeg er realpolitiker, ønsker å se resultater og leker ikke politikk slik mange sentrale SV-ere holder på med, tordner han.Utøya avgjorde

Det er en offentlig hemmelighet at Ballo har hatt svært lite til overs for storfavoritten til å bli ny SV-leder, Audun Lysbakken. Det var imidlertid Utøya-tragedien som fikk Alta-legen til å ta spranget inn i Ap og ikke at Lysbakken er aktuell som ny leder.

- Måten Jens Stoltenberg handterte Utøya på forteller meg at han er en leder med visjoner og en leder av stort format, sier Ballo.

Han hadde allerede på det tidspunktet lenge signalisert at han ikke kunne fortsette i SV med de nye kostene som var i ferd med å ta over. Valget stod nå mellom å være politisk inaktiv eller aktivt melde seg inn i Ap. Han valgte det siste.

- Jeg synes det er vondt i forhold til mine venner i Alta SV, men gleder meg til å være med å påvirke Alta-samfunnet sammen med resten av Alta Ap, forklarer Olav Gunnar Ballo.