Rolf Edmund Lund"/>

Ber om færre sololøp

Kameratene i Høyre ber Jan-Eirik Jensen om mer team og mindre solo.

  Foto: Arne Hauge

  Foto: Arne Hauge

  Foto: Arne Hauge

nyheter

- Ordfører Jan-Eirik Jensen har gjort en god jobb og får betalt for det, men vi går inn i et teamarbeid som gjør at politikken må være tuftet i begge partiene. Det betyr færre soloutspill, mener Høyres Thorbjørn Johnsen, som etter alle målemerker blir ny varaordfører i Loppa.

I går ble det inngått en muntlig avtale som forplikter de to partiene.Ny situasjon

Ordfører Jensen tar "hintet" på alvor.

- Høyres innvendinger tar jeg til etterretning. Jeg har ikke hatt flertall i kommunestyret, men har ønsket å være klar på Kystpartiets holdning i ulike spørsmål. Sammen med Høyre får vi ni av 15 representanter i kommunestyret og dermed en helt annen forutsigbarhet, mener Jensen.

Prosentvis har Høyre gått mest frem. Det betyr at Johnsen får med seg både Linda Martinsen og Ståle Sæther i det nye kommunestyret. Partiet åpnet i utgangspunktet for samarbeid i flere retninger, men konkluderte med at de ønsket å fortsette det gode samarbeidet med Kystpartiet. I forhandlingene får de ikke bare varaordføreren, men også en formannskapsplass og ledervervet i levekårsutvalget.

- Noen vil sikkert mene at vi er for snille her, men Kystpartiet var i går enstemmig på at Høyre burde få betalt for valgsuksessen, sier ordfører Jensen.Ut med Sp

Kompaniskapet mellom Kystpartiet og Høyre gjør at Senterpartiet ikke blir med i flertallskonstellasjonen.

- Etter valget har Sp påpekt at de ønsker en reorganisering og starter jobben med å bygge opp partiet. Det har vi respekt for, sier Thorbjørn Johnsen til Altaposten.

Han ser fram til at partiet nå skal være med å bidra til at den fine trenden for Loppa-samfunnet videreføres.

Jan Eirik Jensen forsikrer at rent flertall ikke betyr styringsarroganse fra de to partiene.

- Jeg synes det er viktig at vi lytter til opposisjonen. Vi er alle opptatt av Loppas beste, selv om vi har ulike løsninger, påpeker Jensen.Vestre passerte Johnsen

Ordføreren fikk desidert flest personstemmer, nemlig 157. I Kystpartiet var ellers Kai Martin Hansen en særdeles populær herremann med 57, så vidt slått av Thorbjørn Johnsen i Høyre med 59. Begge ble imidlertid slått av Gjermund Amundsen i Ap som fikk 83 personstemmer.

På "slengerlisten" viser det seg at Stein Thomassen er mest populær med 47 klapp på skuldra. Anneli Vestre i SV fikk også 43 slengere, noe som gjorde at hun passerte 1. kandidaten Hans Roald Johnsen og blir fast medlem i kommunestyret.

Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør

nyheter