Norges fineste trebåt

Trebåten Alka fra Alta vant Norges gjeveste båtpris i helga. Nå blir båten solgt.

  Foto: Odd Magne Haugen

  Foto: Privat

nyheter

Etter årevis med slit og omsorg fikk eier Hjalmar Hansen fortjent heder.

- Dette er helt utrolig. Tenk å danke ut 400 andre fine båter og vinne hovedprisen selv, sier en glad båteier til Altaposten Han vant prisen for både "årets båt" og "publikumsprisen" under trebåtfestivalen i Risør.

Fin og praktisk

Hjalmar Hansen skåret høyest på utseende og den praktiske løsningen ved båten.

- Jeg trur jeg vant fordi båten ikke bare er fin, men det er en båt som kan brukes til alt. Den er veldig gjennomtenkt. Rett og slett en bruksbåt som kan brukes både til arbeid og til hygge, forklarer Hansen.

Da Hansen kjøpte båten for masse år siden, gjorde folk narr av han og de ba han brenne vraket. Den båten blir det ingenting av, sa de.

- Se på den nå. De som ikke hadde trua sitter med skjegget i postkasse. Vraket som ingen ville ha er Norges fineste trebåt 2011. Det er rett og slett fantastisk, uttaler Hansen.Ingen forventninger

Den stolte båteieren forteller at han ikke trodde han hadde noen sjanse på å vinne.

- Jeg må innrømme at jeg ikke visste hva jeg gikk til da jeg meldte meg på konkurransen. Jeg hadde absolutt ingen forhåpninger om å vinne. Det var så mange andre flotte båter. At jeg hadde den fineste blant dem alle, hadde jeg ingen anelse om. Jeg ble veldig overrasket da de ropte opp navnet mitt til slutt og jeg vant selve hovedprisen. Jeg føler meg rett og slett beæret, sier Hansen.

Håper på salg

Selv om Hansen har brukt mye tid og krefter på å få ferdig båten, ønsker han å selge den.

- Jeg er blitt så gammel at jeg ikke klarer å leve dette båtlivet mer. Jeg håper å få solgt den mens jeg er her nede, slik at jeg kan ta fly oppover igjen, sier han. Hansen forteller at han blir å selge båten til høystbydende over fire millioner.

- I morgen seiler vi nedover til Fredrikstad og deretter til Aker brygge i håp om at noen kjøper båten, forteller den optimistiske båteieren.Imponert

Alka hadde en god konkurrent som fikk andreplassen.

- Det var en vikingbåt som også var veldig flott. Men at den var verkstedlaget og ikke håndlaget, gjorde at jeg trakk det lengst strået, sier Hansen.

Folk som er med på konkurransen er kraftig imponert over at Hansen har klart å bygget en slik flott båt under et telt.

- Jeg har stått på og jobbet under et telt, ved flypassen i Alta. Folk kommer til meg og spør om det er mulig. Ja det er det, svarer Hansen stolt.

At båten til Hjalmar Hansen vant prisen "årets båt" er enda ikke gått helt opp for båteieren.

- Jeg er enda skjelven, dette er så stort. Jeg vil bare takke publikum og juryen som stemte på meg. Jeg er veldig rørt, uttaler Alta-mannen.