Magne Kveseth"/>

Vil bidra til isoporfabrikk

Styro Nor i Tana ønsker å etablere seg i Alta med isoporfabrikk.

  Foto: Vidar Kristensen

nyheter

Allerede har Styro Nors ledelse hatt samtaler med Jonas Haugen i Alta. Sistnevnte forbereder bygging av en isoporkassefabrikk, i samarbeid med Grieg Seafood.

Eier Trond Ivar Pedersen sier til Altaposten at det er for tidlig å si hva samtalene med Haugen kan resultere i. Han slår fast at det i hovedsak er bygningsisolasjon Styro Nor tenker på å produsere i en eventuell fabrikk i Alta.

- Vi mener at vi nå har tilstrekkelig med kunnskap om denne type produksjon samtidig som vi ønsker å utvide vårt marked. Vi skal til Alta for å se på et par bygg som kan være aktuelle for oss å leie, sier Pedersen.Solid bedrift

Styro Nor AS omsatte i 2009 for 19,2 millioner kroner, opp fra 10,4 millioner i 2008. Selskapet hadde et resultat før skatt på 1,7 millioner kroner eller en resultatgrad på nær 10 prosent. Året før, i 2008 hadde selskapet et resultat før skatt på 244.000 kroner og en resultatgrad på over 5 prosent.Samarbeid

- Vi kan være interessert i samarbeidspartnere i området hvis vi går for etablering i Vest Finnmark. En etablering vil bli kapitalkrevende og kostnadene vil komme opp mot 20 millioner uten bygningsmasse, så noen endelig avgjørelse om en slik satsing er ennå ikke tatt, sier Trond Ivar Pedersen.

Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør

nyheter