Vidar Kristensen"/>

Setter fart på caravanplaner

Gladnyhet til alle vintercampere; familien Johansen håper å ha oppstillingsplassen for campingvogner ved alpinanlegget klar til høsten.
nyheter

- Vi venter på at kommuneplanen skal vedtas, for vi er avhengig av at området som vi skal bruke avsettes til et slikt formål i den nye planen. Deretter må vi få avklart med kraftlaget om strømkapasiteten i området er god nok til å forsyne alle vognene med strøm. Får vi alt dette på plass i løpet av sommeren, bør det absolutt være mulig å opparbeide plassen før neste vinter, mener Bjørn Arild Johansen.

Sammen med sine fire brødre råder han over en eiendom på 66 mål ved siden av alpinanlegget. Området er flatt, og beskrives som helt perfekt for vognoppstilling.

- Vi har diskutert dette i familien, og er enige om at vi ønsker å ta de nødvendige investeringene for å gjøre dette til et attraktivt område for campingvogner, sier Johansen.

- Er det kommersielt interessant for dere?

- Ja, utvilsomt. Dersom vi investerer rundt to millioner kroner i veier, tømmeanlegg og strøm-målere, trenger vi 200.000 i inntekter årlig for å forsvare investeringen. Dersom 50 vogner betaler 4.000 kroner hver, er vi i mål på det. Og i dette området er det plass til enda flere vogner, minner Johansen om.

Nils Eirik Toft i Sweco har regnet litt på hvor mange vogner det er plass til. Med 50 prosent utnyttelse og 100 kvm til hver vogn, mener han det skal være mulig å presse 300 vogner inn på de 66 målene.

Bjørn Arild Johansen synes det høres for ambisiøst ut.

- Vi har hyret Sweco til å regulere området, og det er derfor litt tidlig å anslå hvor god plass det er der. Men får vi inn mellom 50 og 100 vogner så er vi fornøyd. Folk skal ikke behøve å bo som sild i tønne, bemerker entreprenøren og eiendomsutvikleren.

- Klarer dere å få plassene fikset før neste vinter?

- Ja, såfremt alt faller på plass. Selve jobben tar ikke lange tida. Vi er i alle fall innstilte på å gjøre så godt vi kan, for dette er i høyeste grad interessant for oss, fastslår Johansen.