Klar for ny kamp

Leif Birger Mækinen vant alle tvekampene på Farmen og ble TV-kjendis. Til helgen går han i ny kamp for å ta topplassen på SV-lista.
nyheter

Nominasjonskomitéen i SV ønsker Farmen-vinner Leif Birger Mækinen som listetopp i Finnmark. Skal han bli det må han sannsynligvis ut i en ny og spennende tvekamp lørdag.

– Vi har forstått det sånn at flere av partilagene i Finnmark vil støtte Johnny Ingebrigtsen, og utfallet av en kampvotering er nok ikke gitt, sier leder i Alta SV, Otto Aas.På hjemmebane

Farmen-Leif får imidlertid ta kampen på hjemmebane. Finnmark SV har nemlig lagt årsmøtet til Alta. Lederen i Alta SV er imidlertid på defensiven og utstråler usikkerhet i forhold til å få Alta-kandidaten på toppen av SV-lista.

– Alta SV er ingen maktfaktor i nominasjonsmøtet. Vi har bare fire delegater, og manglet faktisk kun ett medlem på å få fem. Min oppfatning er at Alta SV har for liten innflytelse sett i forhold til hvor mange SV-velgere som finnes i Alta sett i forhold til hele Finnmark, slår Otto Aas fast.Stiller sterkt

Alta stiller imidlertid med markante politikere på års- og nominasjonsmøtet. Alta-delegasjonen ledes av Otto Aas, og han vil ha med seg Tommy Berg, Anita Håkegård Pedersen og Leif Birger Mækinen. Aas lover at de skal stå på for sin partikamerat og tror kampen vil bli kronet med hell. Mækinen er i dag er fast representant i kommunestyret i Alta.

Tradisjonelt har det vært en bred front mot Alta, og det er forventet at Johnny Ingebrigtsen vil få ekstra drahjelp i den åpenbare Alta-motstanden som ligger i partiorganisasjonen.

Johnny Ingebrigtsen er fisker av yrke. Han har den siste perioden vært partiets frontfigur i fylkespolitikken. Det var derfor svært overraskende at nominasjonskomitéen valgte å vrake Ingebrigtsen til fordel for Leif Birger Mækinen.  • Les mer om kampen i SV i fredagens papiravis!