Magne Kveseth"/>

Krever ambulanse-flyplass

Ambulansefly og flere sykehustjenester i Alta er den beste medisinen for å bedre den medisinske sikkerheten, mener formannskapet i Kautokeino.

  Foto: Liv AS Pedersen

nyheter

Formannskapet diskuterte i går den såkalte samhandlingsreformen, og forlanger nå tilbud om ambulansefly og flere sykehustjenester i Alta.

Et enstemmig formannskap stilte seg bak kravene.

Avstanden

Ordfører Klemet Erland Hætta understreker den lange avstanden fra kommunesenteret til sykehus.

– Vi er trolig den kommunen i Norge som har lengst avstand til sykehus, og vi krever derfor at man får på plass igjen ambulanseflytilbud. Det er svært viktig av hensyn til sikkerheten for befolkningen, sier Kautokeino-ordføreren.

Han understreker at det ikke bare er langt til sykehuset i Hammerfest; med bilambulanse skal man også passere en fjellovergang, der veien til stadighet er stengt.

Sykehustjenester

Da formannskapet i kommunen diskuterte innholdet i samhandlingsreformen var tilgang til helsetjenester er sentralt spørsmål.

– Vi vet blant annet at det er problemer for samisktalende å få riktige tjenester på sitt eget språk, og dette mener vi det må gjøres noe med. Vi nevner ellers i vedtaket at vi går for en sykehusløsning lokalisert i Alta med bedre sykehustjenester, sier Klemet Erland Hætta.

Forslaget om ambulansetjenester med fly, vil kreve en opprusting av eksisterende flystripe i Kautokeino.

Fylkestingsrepresentant Klemet Klemetsen (V) fikk i siste fylkesting gjennomslag for at man på ny skal utrede flyplass i Kautokeino.

Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør

nyheter