Hanne Larsen"/>

Her kommer det nye juletreet

Etter kjeft fra nær sagt alle landets medier, dro Amund Suhr i Alta kommune i dag ut for å hente nytt juletre.
nyheter

Se bilder av det nye treet her!

Se det nye juletreet i Alta sentrum

I Borraslia øverst oppe i Tverrelvdalen fant Suhr og hans kolleger i dag formiddag et tre som kan sies å være hundre ganger penere enn den utskjelte stammen som ble satt opp midt i Altas paradegate lørdag.

– Det skulle ikke så mye til for å finne et penere tre, medgir en lattermild Suhr i parkavdelinga i Alta kommune.

Direkte på Nitimen

Han kan ikke annet enn å le av mediestormen han har vært utsatt for etter juletrefadesen. Da Altaposten omsider nådde gjennom på telefon i morges, hadde han nettopp lagt på telefonrøret etter å ha vært på direkten på Nitimen i NRK. I går var det Norgesglasset, Dagbladet og en rekke andre medier som forsøkte å få han i tale. På VG-nett og TVs nettside gikk saken sin seiersgang i går.

– Det har vært litt pes ja, innrømmer han.

Satt opp i fylla?

Både Finnmark Dagblad og Altaposten har omtalt treet. I gårdagens avis trillet Altapostens anmelder terningen til en og ble flittig sitert. Siden den tid har medier som TV2, VG, Dagbladet, P4, Fremover, Nettavisen, Hegnar online og NRK omtalt treet som beskrives som landets styggeste eller fylkets styggeste juletre. Treet er forøvrig hentet fra Stengelsmoen, etter at vinden rev med seg en haug med trær der tidligere i vinter.

Fra Finnmark Dagblads nettdebatt finner vi følgende karakteristikk av treet: Det ser jo ut som noen har vært på fylla og hatt de ølbrillan på sæi både når dem valgte ut træet å når dem pynta det. Ja kansje det er en hilsen fra AP til folket kossen tilstanden er med kommuneøkonomien.

Fra Altapostens nettdebatt leser vi blant annet:

Det er smått utrolig at noen med hånden på hjertet og vettet i behold har forstand til å sette opp en så pjuskete kvist av et juletre i hjertet av Alta. For Guds skyld, for hans enebårede sønn, Jesus Kristi og den Hellige Ånd, få fjernet DJEVELSKAPET og satt opp noe som Alta By's innbyggere kan være stolte av. (Altaposten).

– Amund: hvordan i alle dager klarte dere å sette opp et så stygt tre?

– Altså, det var ikke så ille i utgangspunktet, men på grunn av kulda i forrige uke knakk flere av greinene da vi skulle sette det opp. Men på det tidspunktet hadde vi ikke tid til annet enn å få det opp og få satt lys på, unnskylder Suhr, som lover at Alta kommune skal legge seg i selen foran neste års juletrehogst. ? Ja, vi tør ikke annet, he-he.

Kunne vært fyldigere

I dag forsøkte han å rette opp flausen da han sammen med kollega Ivar Erdal og Per Espen Haukenes jaktet på nytt tre i Borraslia. Med Mediehuset Altapostens tre kanaler på slep grynnet Suhr seg vei opp i feltet, og fant ved hjelp av utålmodige journalister, et tre han kunne sies å være fornøyd med.

– Det kunne kanskje vært litt fyldigere på den ene sida, men vi håper det retter seg ut når vi setter det opp. Hvis ikke skylder vi på Altaposten ha-ha.

Se det nye juletreet i Alta sentrum

Se bilder av det nye treet her!